Erdoğan bu sözlerle veda etti helallik istedi

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan partisinin grup toplantısında son kez konuştu.

Erdoğan bu sözlerle veda etti helallik istedi
Erdoğan bu sözlerle veda etti helallik istedi
GİRİŞ 22.07.2014 12:39 GÜNCELLEME 22.07.2014 14:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin son grup toplantısında partililere seslenen Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde Gazze, emniyetteki paralel operasyon ve Köşk seçimleri vardı.

Erdoğan'ın konuşması sık sık seyirciler tarafından kesildi.

Erdoğan şunları söyledi;

-Bugün bir kaç açıdan çok önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bugün 22 Temmuz 2007'de elde ettiğimiz büyük başarının yıldönümüdür. Bize C.başkanı seçemezsiniz demişlerdi. Biz 22 Temmuz'da milletimizden yüzde 47 oranında destek almıştık.

-Bu güçle cumhurbaşkanımızı seçmiş, halkın seçmesini de temin etmiştik. Bugünkü toplantımızın özellikle benim şahsımda bir başka anlamı daha var. 14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurdum. Kuruluştan 3 gün sonra 17 Ağustos 2001'de ilk grup toplantımızı gerçekleştirdik. 3 Kasım 2002'nin hemen ardından İlk toplantımızı da bu salonda yaptık. Eğer milletimiz beni seçerse. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olursam bu benim bu kürsüden sizlere yaptığım son konuşmam olacak. 13 yılda partimizin politikalarını bu kürsüden sizlere aktardım. Bunlara ilave olarak hükümetimizin hedeflerini sizlere anlattım. Bu kürsü her zaman ama her zaman milletin kürsüsü oldu. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 

-Dinleyiciler zaman zaman değiştiler. Milletvekillerimiz yenilendi. Aramızdan ki onlara Allah rahmet etsin vefat nedeniyle ayrılanlar oldu. Dava sorumluluğunu taşımayıp çekilenler oldu. Başka sebeplerle aramızdan gidenler oldu. Ama bu kürsü her zaman milletin kürsüsü olarak kaldı. Bu kürsü tarih yazmakla kalmadı tarihi bizzat inşa etti. Bu kürsüden kimi zaman milletimiz ve insanlık adına sesimizi yükseltmek zorunda kaldık. Kimi zaman acı hadiseler karşısında duygularımızı paylaştık. Yine bugün olduğu gibi.

- Birlikte sevindik birlikte hüzünlendik. Kimi zaman güldük kimi zaman gözyaşlarımıza hakim olamadık. Sonuçta bu kürsünün şerefini onurunu gururunu en güçlü şekilde muhafaza ettik. Bu salın TBMM'nin inşa edildiği günden bu yana nice simalar gördü. Geçmişte bu salonda oturanların çoğu hayatta değil. Kimse ölümsüz değil. Yarın da bizler bu salonu bizlerden sonra gelenlere devredeceğiz. Önemli olan hoş bir sada bırakmak. İnanıyorum ki bizler bu kürsüde hoş bir sada bıraktık. 

-Eğer ben seçilirsen bu kürsüde AK Parti genel başkanı ve başbakan olarak bir başka arkadaşımız sizlere hitap edecek. Şundan eminim ki bundan sonra da sadece ve sadece hak ve millet için bu salonun ve kürsünün nabzı atacak. Bu grup inşallah var olduğu müddetçe hakkı haykırmaya millet için hizmet üretmeye devam edecek. Bu kürsüye bugün belki de veda ederken gözümün arkada kalmadığını bilmenizi isterim. 

Bu kürsü hakkın adaletin barışın kardeşliğim millete ülkeye ve bayrağa hizmetin kürsüsü olmuştur. Bu kürsü milli iradenin söze kelimelere büründüğü bir kürsü olmuştur. Bu salonda ifade edilen sözler kaybolmamış havaya gitmemiş milletin hafızasına silinmez bir kitabeye dönüşmüştür. Eğer milletim takdir eder de seçilirse bu kürsü aracılığıyla sizlerle olamayacak hitap edemeyeceğim.

-Elbette sohbetlerimiz başka kürsülerde başka zeminlerde devam edecek. Kardeşliğimiz inşallah bu salonun eski sakinleri sizler ve gelecek sakinleriyle bu can bu tende olduğu müddetçe devam edecek. Bugün belki de son kez buradan hitap ederken, meşhur deyimle sürçü lisan ettiysek affola diyorum. İstemeden kırdığımız üzdüğümüz kardeşlerimiz varsa onların hepsinin bana haklarını helal etmelerini istiyorum. Bu kürsüde muhabbet edip dağıldık ve millet için kesintisiz hizmet ürettik. 

13 yılda bu salonda bulunmuş dava haysiyetini gururla taşımış tüm arkadaşlarıma yaptığınız hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. AK Parti grubu 13 yıl boyunca demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin özellikle de milli iradenin tecellisi için tarihi mücadele verdi. Bu salon 13 yıllık o tarihi mücadelenin şahidi olan bir salondur. 

-13 yıl boyunca değişik zamanlarda bu salonda dava şuurunu taşıyan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

-İstemeden kırdığımız olduysa ve sürçü lisan ettiysek affola.

-Bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için Allah'a hamd ediyorum.

-Bir kez daha sizlerden helallik istiyotum. Allah sizden razı olsun.

-Yarın Kadir Gecesi. Dualarınızda zulüm gören Müslümanları unutmayın.

YORUMLAR 6
  • Turan 9 yıl önce Şikayet Et
    osman kardeş. osman öztürke kardeş Ulu hakanın torunu evladı osmanlı dan evvel o bir kul ve onu gözünüzde büyütmeyn ve övmeyin...efendimiz (s.a.v) kardeşinizi çok övüpte boynunu kırmayın..buyuruyor..
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    bir vatandaş olarak. hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,SEN Kİ ULU HAKAN CENNET MEKAN SULTAN ABDÜLHAMİD HAN,IN TORUNU EVLADI OSMANLI,SIN RECEP TAYYİP ERDOĞANSIN:::. ,,ORTADOUĞU,yu kan gölüne çeviren ülkeler İNGİLTERE,AVRUPA ve para gücünü elinde bulunduran İSRAİLDİR, YENİ TÜRKİYE ile bağımsızlık zamanı FİLİSTİNE atılan bombalar aslında TÜRKİYE,YE atılıyor, CHP ve MHP,de İNGİLTEREYE taşeronluk yapıyor,, Oslo sızıntısı, 7 Şubat krizi, Gezi olayları, 17 Aralık, 25 Aralık gibi eylemlerin nedeni, Türkiye'nin bölgede büyük oyunculara rağmen oyun kurması ve bunu genişletmesiydi! İran'la olan ticaret, Hindistan'ı da içine alan etkili bölge yaratma çabası ve Rusya'yı da oyuna dahil etme başarısı BARONLARIN yüreğini ağızlarına getirdi! Bölgede geçerli para birimi LİRA olacak ve enerji dağıtımı Türkiye üzerinden yapılacaktı! Bu, Kraliçe ve adamları için felaket demekti! Zaten ABD'deki bankaları da HALKBANK'ı en başından beri sevmiyor ve nefret ediyordu! Daha başka gerekçeler de altalta gelince tıpkı Mısır'da MURSİ'ye yapıldığı gibi Erdoğan'a da operasyon için eller birleştirildi! Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle,,,
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    gözün hiç arkada kalmasın. usta gözün arkada hiç kalmasın. emin ol her şey eskisinden muhakkak çok daha güzel olacak . sen takıl
    Cevapla
  • Samet Ergül 9 yıl önce Şikayet Et
    Uzun zamandır gözlerimden göz yaşı dökülmemişti. Siz de ALLAH a emanet olun Sayın Başbakanım. Ben şahsım adına şunu gururla söylemek istiyorum . Sizin gibi bir lideri tanımak, görmek ve sizin yönettiğiniz ülkede bir birey olmaktan dolayı son derece gururluyum ve mutluyum. Siz bu ülkeye canla, başla hizmet verdiniz, bizlerde oylarımız ile size destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. ALLAH ım yolunuzu açık etsin. Sizi kalpten seviyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!