Nihat Ergün: Biz kısık ateşte piştik!

Eski Bakan Ergün, “Biz kısık ateşte pişmiş siyasetçileriz, çiğ davranışta bulunmayız” sözleriyle ayrılık çıkmayacağını söyledi.

Nihat Ergün: Biz kısık ateşte piştik!
Nihat Ergün: Biz kısık ateşte piştik!
GİRİŞ 30.07.2014 09:58 GÜNCELLEME 30.07.2014 09:58

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda parti ile bir çatışma yaşanmasını bekleyenlerin hâyâl kırıklığına uğrayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan ile birlikte uzun süredir siyaset yapan Ergün, gazetecilerle sohbetinde önemli mesajlar verdi. 

İşte Ergün'ün değerlendirmeleri:

TIRNAKLARI İLE KAZIDI

Tayyip Erdoğan siyasi bir aktördür. Siyasetin içinden bir aktörün bunca mücadeleden sonra tırnaklarıyla kazıyarak cumhurbaşkanlığına aday olmasına bütün siyasetçilerin sevinmesi gerekir. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gibi bir parametre ekleniyor sisteme. Bu cumhurbaşkanının Anayasa'daki yetkilerini, görevlerini değiştirmiyor. Ama bir şeyi değiştiriyor. Artık halk seçtiği için cumhurbaşkanları Anayasadaki yetkilerini 
manevi güç ve sorumluluk altında kullanacak. Bu durum bir çatışma değil, bir sinerji doğuracaktır.

Bizim bundan sonraki süreçte sistemimizin adı parlamenter sistem olmakla beraber pür parlamenter sistem değil. Yarı başkanlık sistemine yaklaşmış olmakla beraber yarı başkanlık sistemi değil. Başkanlık sistemi zaten değil. Bizim bir sistem tartışmasına ihtiyacımız var. Bu sistem, arıza çıkarmaya müsait. Ben hükümetin de, Cumhurbaşkanı'nın da sistemin arıza vermemesi için özel çaba harcayacaklarını, performans göstereceklerini düşünüyorum.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZ GÜÇLÜ

Önümüzdeki dönemde AK Parti'den daha avantajlı başka bir parti yoktur. Yani AK Parti en az 2023 yılına kadar Türkiye'de iktidarını devam ettirecek bir partidir. Çatışma bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacaklardır. AK Parti bağışıklık sistemi itibariyle sağlam bir siyasi parti. Steril bir ortamda siyaset yapmıyoruz. Ama biz 12 senedir bu ortamda siyaset yapıyoruz. Bunları AK Parti'nin bağışıklık sisteminin, omurgasının güçlü olmasıyla aştık. Biz kısık ateşte pişmiş insanlarız. Kısık ateşte pişen insanlardan çiğ davranışlar beklenmez. Bizim pişmemiş tarafımız kalmadı zaten. Onun için çiğ bir davranış sergileyecek insan olacağını zannetmiyoruz, uzun yıllardır siyasetin içinde olan insanlardan bu tür davranışlar beklenmez. AK Parti'de mekanizmalar aynen işleyecektir. 

GÜL'E 'DÖNME' DENİLMEZ

Kuşkusuz 7 yıldır Cumhurbaşkanlığımızı yapan Abdullah Bey de bizim partimizin kurucularından biri. Siyasete dönmek isterse kimse 'Niye siyasete dönüyorsun?' demez, diyemez de. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Kamuoyunun bakışı AK Parti için her zaman önemli olmuştur. Bundan sonraki süreçte parti liderliği için de önemli olacaktır. MKYK'mızın veya grubumuzun, milletvekili arkadaşlarımızın görüşü, parti teşkilatlarımızın görüşleri önemli olacaktır. Genel Başkanımızın görüşleri son derece önemli olacaktır. Yani hepsinin bir değeri var. 

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...