"Bütün askerlik şubeleri kapatılabilir"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'deki bütün askerlik şubeleri kapatılabilir. Hizmet aksamaz" dedi.

"Bütün askerlik şubeleri kapatılabilir"
"Bütün askerlik şubeleri kapatılabilir"
GİRİŞ 31.07.2014 20:25 GÜNCELLEME 31.07.2014 20:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sivas'tan karayoluyla Erzincan'a gelen Yılmaz, Erzincan Valiliği'ni ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2011 yılından itibaren 150 askerlik şubesini kapattıklarını belirterek, "Çok daha net söyleyeyim, şu anda Türkiye'deki bütün askerlik şubeleri kapatılabilir. Hizmet aksamaz. Niye aksamaz? e-devlet üzerinden bir şifre alınması kaydıyla bu Ağustos celbinde de başlattık, internete girersiniz, hangi askerlik şubesine sevkinizin yapıldığını öğrenirsiniz" diye konuştu.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ondan sonra o sevk için size bir yolluk ücreti ödenir, o yolluk ücretinizin de hangi PTT şubesi ya da banka şubesine yattığını da öğrenirsiniz. Ömrünüzde bir sefer bile askerlik şubesine gitmeden askerlik hizmetini tamamlarsınız. Dolayısıyla diyoruz ki vatandaş devletin memuruyla muhatap olmasın. Vatandaş gelip de askerlik şubesinde beklemesin."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 8
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    ANLAYANA. O bahsettiğin durum olursa ki Allah başa vermesin bu milletin 7 den 70 e hepsi askerdir bunu unutma, velevki öyle birşey olursa Askerlik şubesindeki sistemin çökertilemeyeceğini kim garanti edebilir
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    VELEV Kİ KAPATTIN. VELEV Kİ KAPATTIN sonra savaş çıktı ve insanları askere alman gerekti AMA tam bu sıradada gelişmiş ABD teknolojisini kullanan HACKERLER e-devlet sistemını çökertti O ZAMAN NE OLACAK ?? ? ? bence bu manual sistem mutlaka kalmalı elektronik sisteme geçilse bile elekronik sistemın yanında manual sistemde varlıgını sürdürmeli ! ! !
    Cevapla
  • Alpagu Han 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Kesinlikle Haklı.... askerlik şubelerindede görev yapmış biri olarak söylemeliyimki,askerlik şubeleri işlevlerinin çoğunu yitirmiştir artık.1 subay 1 Astsubay birkaç sivil memur ve 10-15 eri oraya esir etmenin hiçbir anlamı yok...10 er için neredeyse 10 denetleme üyesi geliyor...Askerin asli vazifesine dönmesi pasif durumdan çıkması çok iyi olacaktır.Çağımız teknoloji çağı,bunu aktif şekilde kullanmalı ve devletin sırtındaki kamburları sırasıyla yok etmeliyiz bence.Asker askerliğini bilir ve vatandaşta teknoloji kullanmayı öğrenir teşvik edilir...Askerlik Şubeleri birer saltanat birimi olmaktan çıkmalı ve kesinlikle en kısa sürede kapatılmalıdır düşüncem bu...Hükümet umarım gerekeni en kısa sürede gerçekleştirir...
    Cevapla
  • aytek yıldızben 9 yıl önce Şikayet Et
    bakan haklıdır. . askerlik 12 aya düştü. ordudaki profösyonel sayısı yükümlü sayısına yaklaştı. adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sayesinde yedeklik seferberlik kayıtları nüfus müdürlüklerinde daha güncel tutuluyor. dolayısıyla askerlik şubeleri işlemleri işlemleri doğrudan il veya ilçede vatandaşla devlet arasında yüzyüze işlem gerektirmez duruma gelmiştir. şu anda, eski bir şube personeli olarak 1111 sayılı yasada 5-10 maddelik bir değişiklikle ve 50 -100 memurla tüm askeralma faaliyetlerinin ankaradan yürütülebileceğini iddia ediyorum. Sn Bakanım başarılar diliyorum. Bçvş.
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    evet devleti küçülteceksiniz. Askerlik şubeleri işlevselliğini kaybetti...Teknolojinin gelişmesiyle herşey internet ortamında tutuluyor askerlik şubelerine bu durumda ihtiyaç olmayabilir...Askerlik şartlarının modernize edilmesi,daha insancıl ve daha gerçekçi eğitimlerin verilmesi hem Ülkemiz hem askerimiz için iyi olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'