Külünk'ten YSK'ya: Sandığa pranga vurdunuz

AK Parti milletvekili Metin Külünk, Berlin'de randevu sistemini dayatan YSK'yı sert bir dille eleştirdi.

Külünk'ten YSK'ya: Sandığa pranga vurdunuz
Külünk'ten YSK'ya: Sandığa pranga vurdunuz
GİRİŞ 31.07.2014 18:27 GÜNCELLEME 31.07.2014 18:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözlemlemek amacıyla Berlin'de bulunan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, randevu sistemiyle Yüksek Seçim Kurulu'nun sandığa pranga vurduğunu iddia etti. 

Yurtdışında vatandaşların sandığa gitmekte güçlük çektiğini söyleyen Külünk, teknik randevu sistemini seçimlere katılım oranlarının az olmasının nedenleri arasında gösterdi. 

Berlin'de seçimlerin gerçekleştirildiği Berlin Olimpiyat Stadyumu'nun önünde sorularımızı yanıtlayan Metin Külünk şu şekilde konuştu: “Öncelikle hayırlı olsun. Bu yurtdışı için bir ilk, Türkiye için bir ilk. Yurtdışındaki vatandaşların da sürece sandık üzerinden dahil edilmesi, büyüyen Türkiye'nin çok önemli göstergelerinden birisi. Tabi ki birtakım eksiklikler var. Randevu sistemini teknik olarak bu hale getirip vatandaşların oy kullanmasını bu derece zorlaştırmanın hiç anlamı yoktu. Siyaset sandıktır, demokrasi sandıktır. Milet iradesini sandık üzerinden tecelli ettirir. Sandık eğer milletle daha kolay buluşturulursa millet sandığa koşar. Sandık kurmuşsunuz, millette büyük bir heyecan var ama Yüksek Seçim Kurulu dayattı bir randevu sistemi, işte 'bilgisayara gir, randevu al, randevu gününde gelemezsen oyunu kullanamazsın'  bunların hiçbir anlamı yoktu. Yüksek Seçim Kurulu üzgünüm ki sandığa kement attı ve sandığa pranga vurdu. Berlin'deki tüm sandıkları dolaştım, oy kullanma oranlarını gördüm. Millet sandığa gelmekte güçlük çekiyor. Halbuki milletimizin sahada inanılmaz bir heyecanı var. Bu alfabetik sıraya göre yapılabilinirdi. YSK SEÇSİS sistemine vatandaşın iradesini kurban etti.” 

"Cumartesi ve Pazar Günü İçin Randevu Sisteminden Vazgeçilsin"

YSK'NIN cumartesi, pazar günleri için randevu sisteminden vazgeçmesini isteyen Külünk, “Eğer YSK bu konuda ısrar ederse açık ve seçik söylüyorum YSK sandıklara pranga vurmuş demektir. Bu da demokrasinin ruhuna aykırıdır ve vatandaşın anayasal hakkını kullanmasına engeldir. Onun dışında herşey çok güzel. Yaklaşık bir aydır burada çalışmalar yapıyorduk, kapı kapı dolaşıp insanlarımıza seçimin önemini paylaşıyorduk. Vatandaşlar seçimleri heyecanla bekliyordu” ifadelerini kulandı. 

"Bir Sonraki Seçimlerde Büyük Bir Kaos Çıkacak"

Önümüzdeki seçimlerin tatile denk gelmeyeceğini hatırlatan Metin Külünk, Avrupa'da büyük bir kaosun yaşanacağını iddia etti. Külünk “Avrupa'da, buralarda herkes çalışıyor olacak. Merak ediyorum YSK o zaman ne yapacak. Eğer YSK bu SEÇSİS sisteminden vazgeçmezse bir sonraki seçimlerde inanılmaz bir kaos meydana çıkacak ki şimdiden haber veriyorum. Ben günlerdir öfke dinliyorum burada insanlardan. Arkadaşlarımız Ankara'da oturuyor, biz burada günlerdir öfke dinliyoruz 'benim oy kullanma hakkımı neden böyle zorlaştırıyorsunuz' diye. Ben de o öfkeyi alıp doğrudan Ankara'daki bağımsız kuruldaki ilgililere transfer ediyorum. Bu yanlıştan dönülmelidir. Cumartesi pazar randevu sistemi askıya alınmalıdır ve gelen vatandaş oyunu kullanmalıdır” şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Ejder Ejderha 9 yıl önce Şikayet Et
    dijital seçim sistemi. seçmenler dokunmatik ekrandan seçmek istediği aday yada partiyi seçebilsinler. yıl 2014 hala torbalarla, çarşaf gibi seçmen kağıtlarıyla uğraşıyoruz.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    şayet doğru ise. Eğer vatandaş internetten randevu alıp gittiyse ysk da habersiz değiştirdiyse ne yapalım böyle dememelidir mağduriyeti gidermelidir bence ülkesinden mazallah insanlar soğur.Yani büyük ülkeler bilgisayar çağında böyle sorunlar ile uğraşmamlıydı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...