Hangi lider ne mesaj vermeye çalışıyor?

Beden Dili ve Düşünce Okuma Teknikleri Uzmanı Riccon İlhan Doğan, 3 cumhurbaşkanı adayının beden dillerini yorumladı.

Hangi lider ne mesaj vermeye çalışıyor?
Hangi lider ne mesaj vermeye çalışıyor?
GİRİŞ 01.08.2014 10:26 GÜNCELLEME 01.08.2014 10:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğan, Başbakan Erdoğan’ın konuya hakimiyetiyle güven verdiğini, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ise mimiklerini kullanmayarak etkisiz olduğunu belirtti.

Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın beden dilleriyle ne söylemek istediklerini anlattı.

Racon, mimikler, cestler, gözlerin küçülmesi büyümesi, nefes alışverişi, ten renginin değişmesine kadar birçok unsurun beden dilini oluşturduğunu ve birçok şeyin bu şekilde yorumlanabileceğini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın beden dillerinin çok farklı olduğunu ifade eden Riccon İlhan Doğan, şöyle devam etti:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

“Hitabeti çok güçlü, beden dilini ve sahneye hakimiyeti çok iyi kullanan Recep Tayyip Erdoğan karşımıza çıkıyor. Erdoğan’ın mimiklerine baktığımız zaman, bir konunun arkasında duran, dik duruşlu mücadele ruhu olan yine Başbakan görüyoruz. Bu şekilde baktığımız zaman beden dilinde bir hakimiyeti var.

Bu da konuya hakim olduğunu gösteriyor. Hakimiyet olması için donanım ve alt yapısının çok iyi olması lazım. Eğer bir insan vasıf sahibi değilse sadece etiketlerle olmuyor. Sadece bir insanın mektepli veya alaylı olması da yetmiyor. Sizin bir konuya hakim olmanız gerekiyor. Başbakanın liderlik özelliği var.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU

Diğer tarafta Ekmeleddin İhsanoğlu, cestler ve mimiklerini kullanmıyor. Sanki radyodan dinliyor musun gibi hava yaratıyor. İhsanoğlu’nun mitinglerde ellerini ve kollarını kullanmasını göremedik. Etiket ve vasıflarını göremedik. İhsanoğlu inanılmış bir lider değil, inanılmış bir cumhurbaşkanı adayı değil. O Başbakanın karşısına çıkartılmış bir rakip.

SELAHADDİN DEMİRTAŞ

Selahattin Demirtaş’a baktığınız zaman sağ elini çok iyi kullanıyor ancak sol elini çok az kullanıyor. Tabi dudaklarda, cestler, mimikler de çok önemlidir. Bunlar samimiyeti ortaya koyuyor. Demirtaş, konusuna inanıyor ve biliyor. Ama kazanamayacağını kendisi de biliyor. Bu seçimi festival havasında götürüyor.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    MİMİK YERİNE EKMEK.. mimik olmasa da önemli değil ama , ekmekçide hiçbirşey yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!