Hüda-Par da kararını açıkladı

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, parti olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerine karışmayacaklarını söyledi.

Hüda-Par da kararını açıkladı
Hüda-Par da kararını açıkladı
GİRİŞ 01.08.2014 14:29 GÜNCELLEME 01.08.2014 14:29

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, parti olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerini tercihleriyle baş başa bırakmayı uygun gördüklerini söyledi.

Yılmaz, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanının halkın oyuyla seçilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, kanuni kısıtlamalardan dolayı Hüda-Par olarak kendi adaylarını gösterme imkanlarının olmadığını bildirdi.

Halkın oyuyla seçilecek bir cumhurbaşkanından beklentilerinin olduğunu dile getiren Yılmaz, seçilecek cumhurbaşkanının adaletle, halkın temel insani haklarını gözeterek ve İslami hassasiyetlerini dikkate alarak hareket etmesini beklediklerini kaydetti.

Seçmenlerinin bunları dikkate alacaklarına ve halkın faydasına olacak şekilde tavır belirleyeceklerine inandıklarını anlatan Yılmaz, "Bu nedenle parti olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerimizi tercihleriyle baş başa bırakmayı uygun gördük" dedi.

Partilerini misyon olarak temsil edebilecek, kendi kriterlerine uygun olan bir adayın mevcut olmadığını aktaran Yılmaz, halkın inancına ve menfaatine göre hareket etmeyi kendine esas alan ve bu noktada halka söz verecek olan adaylar olursa halkın bu noktada değerlendirmeyi yapacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili soru üzerine Yılmaz, "Demirtaş HDP'nin adayıdır. HDP de bir Türkiye partisidir. Kürtlerin partisi değildir. Demirtaş, Kürtlerin değil, Türkiye partisi olan HDP'nin adayıdır. Diğer adaylardan herhangi bir farkı yoktur" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!