Bahçeli: Barışın sağlanması zor

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ülkenin sosyal barış bozukluğuna sürüklendiğini öne sürdü.

Bahçeli: Barışın sağlanması zor
Bahçeli: Barışın sağlanması zor
GİRİŞ 07.08.2014 20:26 GÜNCELLEME 07.08.2014 20:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu kadar ülkede terörle, yolsuzlukla mücadele vermiş emniyet mensupları, silahlı kuvvetler kıyım kıyım doğranırken, e mübarek insan, Pensilvanya ile Türkiye arası 11 saattir, gel bir Türkiye'ye, 'yüzleşmeye geldim' de" dedi.

Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz’i ziyaretinde davul zurnayla karşılanan Bahçeli, belediye binası önünde vatandaşlara hitap ederek, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.

Bahçeli, daha sonra Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin’i ziyaret etti.

Bahçeli, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, "Sabahtan akşama kadar televizyonlarda Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemekten başka iş yaptınız mı? Şimdi devletin televizyonu var mıdır? Evet, vardır. Adı nedir? TRT ama adil davranmıyor, şurayı şereflendiren insanlarımızın vergilerinden besleniyor, genel müdür olarak saltanat sürüyor, TRT haber müdürleri olarak toplumda kendilerine farklı hava verdiriyor. Allah'tan korkmazlar, 500 saat Recep Tayyip Erdoğan söylenir mi? Diğer iki partinin birisi 3 saat, öbürü 7 saat, adalet bu mudur" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasına ezan okunurken ara veren Bahçeli, güneş altında kendisini dinleyen vatandaşları gölgeye geçmeleri konusunda uyardı.

Paralel" devlet tartışmaları

Bahçeli, ülkenin sosyal barış bozukluğuna sürüklendiğini öne sürerek, bir nesil geçse dahi barışın sağlanmasının oldukça zor olacağını savundu.

"Sayın Başbakan, bu kadar konuşma yapıyorsun, dünyada her şey bu paralel devlet tarafından yapıldıysa, bu paralel devlet her şeyi yapıyorsa, seni hala başbakan tuttuğuna göre 'aranızda gizli anlaşma var' demektir" ifadesini kullanan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paralel devlet zırvasıyla hakaretler üzerine hakaretler yağdırılıyor. 'Pensilvanya' diyor. Pensilyanya'da kimi kastediyorsan bir ara çağırdın ama gelip gelmeyeceğinden de şüphen vardı. Bir defa söyledin ama bir daha tekrarlayamadın. Şimdiden sesleniyorum, bu kadar hakarete dayanılabilinir mi, bu kadar adaletsizliğe dayanılabilinir mi? Bu kadar ülkede terörle, yoksuzlukla mücadele vermiş emniyet mensupları, silahlı kuvvetler kıyım kıyım doğranırken, e mübarek insan, Pensilvanya ile Türkiye arası 11 saattir, gel bir Türkiye'ye, 'yüzleşmeye geldim' de. '10 yıldan beri iktidarında seninle beraberdik, şimdi ne oldu da bana hakaret ediyorsun, haydi anlat bakalım' de. İnanıyorum ki Fethullah Gülen Beyefendi'nin Türkiye'ye gelişi 'Ankara'da haydi yüzleşmeye geldim, bana inanan insanlara zulümden vazgeç, hesabı bana sor, ben de 2003'ten beri seninle ne yaptığımı anlatayım, sen ne yaptığını anlat, sonra da bu millet ikimiz hakkında karar versin.'

Eğer Esenboğa Havaalanı'na ineceği saati duyduğu andan itibaren zaten başbakanlığının yarısı havada, yarısı havaalanında geçen Recep Tayyip Erdoğan, kaçacak delik arar. Şimdi orada gelmesi mümkün olmadığına inandığı, rahatsız olduğunu da zaman zaman söylediği kişi adına atıyor, tutuyor."

Bahçeli, ne yapılsa paralel devletin yaptığının söylendiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Peki, evdeki 1 milyar dolar, paralel devletin ise ayakkabı kutularındaki paralel devlete ait ise seninle beraber havuzu dolduran bu haramzade iş adamları paralel devletin adamları ise önce ya bunların alayını götür adalete teslim et, sonra da evinde çıkmışsa oğluna de ki 'oğlum, Bilal oğlan bu paralel devletin parasıdır, sıfırlayacağın yerde kalk bunları iade et.' Bunları demiyor. Ampul, 2008 yılından bu yana pır pır ediyor, sönmek üzere, öyleyse bunun sığınağı cumhurbaşkanlığı olmamalıdır."

Bahçeli'ye ziyaretlerinde MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin, Celal Adan ve Mevlüt Karakaya ve diğer ilgililer de eşlik etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Hüseyin UĞURLU 9 yıl önce Şikayet Et
    sen va sana oy verenler olduktan sonra bu ülke huzur bulmaz. Üniversitelerdeki kavgada siz varsınız, Sokaklardaki kavgalarda siz varsınız, Meclis kavgalarında siz varsınız siz olduktan sonra bu ülke huzur bulmaz
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Savaş mı var da?. Sn.Bahçeli ülkede barışın sağlanması zor diyor. Bu ne sorumsuzluktur. Bilmeyen de ülkede savaş var kan gövdeyi götürüyor sanır. Halkın arasında savaş veya husumet yok. Siz siyasi liderlerin birbirinize husumeti var. Hele sizin Sn.Başbakana husumetiniz aklınızı başınızdan almış. MHP'nin bir türlü %15'i geçememesini, sağın birinci partisi olamamasını Sn.Erdoğan'a bağlıyorsunuz ve sanki malınızı elinizden zorla almış gibi ona kin duyuyorsunuz. Hiç düşünmüyorsunuz ki bu millet sizden beklediğini bulamamış, sizi denemiş ve denediğine pişman olmuş, Erdoğan'ı denemiş ve denediğinden memnun olmuş ki defalarca hep desteğini artırmış. Sorunu kendinizde aramayı ne zaman akıl edeceksiniz. Ülkede siz siyasilerin birbirinize karşı kindar söylemlerinden başka ülkede barışı bozacak bir durum yoktur.
    Cevapla
  • Ahmet Kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Fuzuli bir muhalefet. Hangi barışı kastediyorsun.. Sadece Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasın diye, İslam düşmanları, terörist partilerle kol kola girmiş muhalefet yapıyorsun.. "10 tane çürük yumurta" diyen başbakan gerçeği söylemiş.. Başbakan diyor ki; "biz Türkmenler dahi hepsine yardım ediyoruz.. Bahçelide Kılıçdaroğluda bunu çok iyi biliyor ama söylemiyorlar" Eğer siz biliyorsunuzda neden söylemiyorsunuz.. Bilmiyorsunuzda neden çıkıpta "bize söylenmedi diyemiyorsunuz.. Neden Türkmenlerin hayatını tehlikeye atıyorsunuz.. Herşey söylenirmi? siz nasıl devlet adamısınız. Demekki başbakan haklı.. Şu sıraya bakın hele; "CUMHURİYET HALK Partisi - MİLLİYETÇİ HAREKET Partisi - Demokratik Sol Parti - Liberal Demokrat Parti - Demokrat Parti - BAĞIMSIZ TÜRKİYE Partisi - Büyük Birlik Partisi - DEVRİMCİ HALK Partisi - TÜRKİYE SOSYALİST İŞÇİ Partisi - Doğru Yol Partisi - KADIN Partisi -HALK VE ADALET Partisi - Turk Parti."
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    YENİ Mİ "MÜBAREK İNSAN" OLDU?. Bir söz vardır. "Nokta kadar menfaate, virgül kadar eğilme." diye. Sayın BAHÇELİ, Fetullah GÜLEN'in mübarek insan olduğunu yeni keşfetti. Hey menfaat hey! Sen nelere kadirsin. BAHÇELİ gibilerine GÜLEN için "mübarek insan" da dedirttin ya!
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli sen ya mubarek'in anlamını bilyorsun yada YAĞ ÇEKİYORSUN BENCE YAĞ ÇEKİYORSUN.. Eğer senin bahsettiğin zat mubarek'se ben ermişim bahçeli ermiş.Çünki bende fitne yok fesat yok adam klandırmaca yok daha kötüsü vatan hainliği hiç yok.Maden suçsuz gelsin türkiyeye niye gelmiyor bahçeli sen söylemiyorsun ben söyleyeyim.Gülenin taktiği Humeynin İrana yaptığı taktik önce alt yapı oluşturacak son gelip koltuğa oturacak tıpkı humeyni gibi.Bunu anlamamak için ya kör olmak YADA VATAN HAİNİ, OLMAK LAZIM.( Humeyni Fransada yaşadı İranın başına geçti .gÜLEN PELSİLVANYADA YAŞIYOR türkiyenin başına geçmek istiyor yalasa yalan deyin arkadaşlar Allahınızı severseniz.????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi