Davutoğlu'nu duygulandıran olay!

Davutoğlu Konya'da taziye ziyaretine gittiği evde yaşadığı duygu dolu anları anlattı.

GİRİŞ 08.08.2014 00:40 GÜNCELLEME 08.08.2014 00:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mehmet Acet'in Kanal7'de yayınlanan İskele Sancak programı'nda gündemi değerlendirdi.

Davutoğlu, hükümete "Irak'taki Türkmenlere yardım etmiyor" eleştirisinde bulunan muhalefet partilerine Konya'da yaşadığı bir olayla hükümetin ve Türk insanın hangi milletten olursa olsun nekadar duyarlı davrandığının örneğini verdi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde aynı aileden 4 kişinin boğularak hayatını kaybettiği aileye yaptığı taziye ziyaretinde ailesinden 4 kişiyi kaybeden o anadolu kadının Davutoğlu'nu duygulandıran o diyaloğu söyle anlattı:

- Bir aileden 4 kişi baba, 2 oğul ve amca suya kapıldı ve vefat ettiler cenazeleri çıkarıldı, bende taziyeye gittim. Anne perişan aileden kimse kalmamış, babanın kardeşleri iki hanım kız biri şunları söyledi:

"Sayın bakanım ben iki kardeşimi ve iki yeğenimi kaybettim biz dört kişi kaybettik bu hale geldik, ya Gazze'de 28 kişiyi kaybeden bir anne, baba, büyükbaba, ne hissediyor, ne olur Gazze'ye yardım edin" dedi.

Şimdi ben anadoludaki bu derin bilinci gördüğümde, bu anne bu Türkmen mi? Hiristiyan mı? Müslüman mı? demiyor gördüğü resme bakıp biz bunlara yardım edelim diyor. Şimdi birileri çıkmış siz Gazze'ye yardım ederken Türkmenlere yardım etmiyorsunuz diyor. Gitsin o Gazzelilerin elini tutsun ona diyeceklerki benim dedem Osmanlı askeriydi. Nasıl biz bu coğrafyaya yabancılaşabiliriz? Uykularımız kaçar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağlarım, ağlatamam, hissederim, söyleyemem. Dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım. Mehmet Akif Ersoy.. Şehamet dini, gayret dini, ancak Müslümanlıktır. Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır. Mehmet Akif Ersoy.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz