CHP ağır yenilginin faturasını MHP'ye kesti

Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 38 bandında oy alması CHP’de adeta şok etkisi oluşturdu.

CHP ağır yenilginin faturasını MHP'ye kesti
CHP ağır yenilginin faturasını MHP'ye kesti
GİRİŞ 11.08.2014 05:15 GÜNCELLEME 11.08.2014 06:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dün genel merkez sonuçların açıklanması ile büyük bir sessizliğe bürünürken, sonuçların kesinleşmeye başladığı akşam 22.00 sıralarında neredeyse tamamen boşaldı.
 
İller bazında partinin oylarını analiz eden CHP kurmayları ''CHP seçmeni sandığa giderek partisine sahip çıktı. Özellikle büyükşehirlerde partinin daha sol kanadında olan kısmi tepkili olan kesimden Selahattin Demirtaş’a bir oy kayması var. İstanbul ve İzmir’de bu tablo daha belirgin görülüyor. Tepkili bir kesimin de sandığa gitmediği de gözlemleniyor. Türkiye haritasına bakıldığında CHP’nin birinci parti olduğu illerde yine haritayı şekillendirdiği görülmekte'' değerlendirmesi yapıldı. CHP’den Demirtaş’a yüzde 2’ye yakın oy kaydığı görüşü de partide dillendirildi.
 
YÜZDE 6 İLE 8 ARASI KAYMA

MHP’ye yönelik yapılan analizlerde, ''Yozgat’ta MHP’nin yüzde 30’luk bir oranı söz konusu, CHP’nin yüzde 8 oyu var. Tüm çatı ele alındığında yüzde 42-43 gibi bir oy oranı görülürken alınan oy yüzde 33 bandında kaldı. MHP tabanından Erdoğan’a ciddi bir yönelme olduğu ortada. Erzurum’da da son seçimlerde MHP 28, CHP 1.5 oy aldı. Ancak İhsanoğlu’na yüzde 18 oy çıktı. Yine MHP tabanında ciddi bir kayma olduğu net'' ifadelerine yer verildi.

MHP’den Erdoğan’a yüzde 6 ile 8 arasında oy kayması yaşandığı belirtildi. CHP’de yerel seçimlerde başlayan, ''sağa açılma'' politikalarının partide tamamen çöktüğü ve artık bu politikanın, ''yeniden değerlendirilmesi'' gerektiği yorumları yapıldı. Bazı parti yöneticilerinin ilk MYK toplantısında bu konuyu gündeme getirecekleri ifade edildi. 

Yerel seçimlerde yüzde 26 oy alan CHP ile yüzde 18 oyu olan MHP’nin toplamının yüzde 44’ü bulmasına rağmen çatı adayın yüzde 40’ın altında oy alması, CHP’de bir grubun Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığını tartışmaya açmasına yol açtı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 24
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Pelsinvanyalı F.Gülen,in son Bedduası sonucu Çatı CHP ve MHP.nin üzerine çöktü!... ......Ve beddua geri döndü CHP ve MHP,geziciler,parelelciler Çatı altında kaldılar..:):):)..
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Pelsinvanyanın Kanalları Başda STV..hepsi seçim yerine film dizi belgesel verdiler?..:):):).. ...Türk Milletinden kopuk Bu kanalları izlemek Vatana ihanetle eş değerdedir.
    Cevapla
  • mermus 9 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 38 bandında oy alması CHP’de adeta şok etkisi oluşturdu.. inanmayın ya polim yapıyolar.aslında yüzde 10 da kalmadık diye sevinçten göbek atıyolar.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve MHP.nin Çatı üzerlerine çok fena çöktü!!!!!!!!...... ........Türkiye % 38,le CHP ve MHP.ye unutulmayacak Tarihi bir şamar daha atmıştır.nokta
    Cevapla
  • alp alper 9 yıl önce Şikayet Et
    RE-CEP...TAYYİP ERDOĞAN. ne adam beee...sağ sol ateş barut gibi yıllardır...adamları tek yıkılan çatı altında birleştirdi...recep tayyip erdoğan yenilgisi bu partilerde alışkanlık yapmış görünüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!