Kılıçdaroğlu'na karşı 3'lü ittifak

CHP'de yapılacak 18. Olağanüstü kurultay öncesinde saflar netleşiyor. Önder Sav ve Deniz Baykal, Muharrem İnce'nin yanında yer alacak.

Kılıçdaroğlu'na karşı 3'lü ittifak
Kılıçdaroğlu'na karşı 3'lü ittifak
GİRİŞ 21.08.2014 07:09 GÜNCELLEME 21.08.2014 07:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Parti içi muhalefetin baskısıyla yapılacak olan olağanüstü kurultay öncesi kulisler hareketlendi. Partiyi sağcılaştırmakla suçlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı henüz sadece Muharrem İnce adaylığını ilan ederken Kılıçdaroğlu'na muhalif cephe de tek aday üzerinde ittifak arayışı sürüyor. Kurultay öncesinde gözler ise Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığa taşıyan ancak daha sonra parti dışında kalan eski genel sekreter Önder Sav ve ekibinin izleyeceği tavra çevrildi. Kulislerde ise Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu'na karşı İnce'den yana tavır izlediği belirtiliyor.

BAYKAL VE SAV TEMASTA

Kaset skandalının ardından araları açılan Baykal ve Sav'ın kurmaylarının olağanüstü kurultayla ilgili temasta olduğu kaydediliyor. Bir yandan örgütlerde nabız yoklayan bir yandan da İnce'ye destek veren Baykal'ın delegeleri bizzat aradığı da belirtiliyor. Sav'a yakın isimler kurultaya ilişkin "Gelişmeleri izliyoruz, tabanda ve seçmende parti yönetiminin izlediği politikalara yönelik tepki çok. İnce'ye de tabanda destek çok. İnce Baykal'ın da desteğini alıyor. Sav da Baykal'da aynı şeyleri söylüyor. Söz konusu CHP'nin geleceği olursa küslük olmaz" ifadelerini kullandı.

Kulislerde İnce'nin genel başkan olması halinde tüzük değişikliğiyle, Önder Sav modeli olarak bilinen güçlü genel sekreterliği yeniden getireceğine yönelik sözleri de Sav'a mesaj olarak değerlendiriliyor. Sav ve Baykal cephesinde İnce'nin adaylığı için gerekli olan 122 delegenin imzasını toplayabileceği ve kurultaydan 'sürpriz' sonuç çıkabileceği beklentisi de dile getiriliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    BAYKAL VE SAV ÖNEMLİ OLAN CHP GELECEĞİ DEMİŞLER.TABİKİ ÖNEMLİ OLAN CHP NİN GELECEĞİ.TÜRKİYENİN VE HALKIN GELECEĞİ ÖNEMLİ DEĞİL.90 YILDIR İZLEDİĞİ POLTİKANIN DEVAMI YANİ.. Deniz Baykal ve Önder Sav öneme li olan CHP nin geleceği demiş.Zaten CHP nin izlediği politika 90 yıldır bu değilmi.Türkiyenin ve Türk halkının geleceği önemli değil CHP için.Önce CHP sonra Türkiye.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Aradaki fark ! Erdoğan başarı'sından, Kılıçdaroğlu başarı'sızlığından dolayı-. İndirilmek isteniyor ! muhalefet Erdoğanı kıskandığından, CHP kılıçdaroğlundan nefret ettiğinden indirmek istiyor ! CHPde açık açık konuşulmuyor asma tanıdığım bazı CHPli vatandaşlar Bu alevi Kılıçdaroğluna başından bu görev verilmemelıydi diyorlar !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi