Muharrem İnce'ye Yılmaz desteği

Dilek Akagün Yılmaz, tabanın sesini dikkate alarak CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin adaylığına destek verdiğini belirtti.

Muharrem İnce'ye Yılmaz desteği
Muharrem İnce'ye Yılmaz desteği
GİRİŞ 21.08.2014 14:05 GÜNCELLEME 21.08.2014 14:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk'e yapılan saldırıların çok çirkin olduğunu, Türk milletini derinden yaraladığını, sabrını taşırdığını söyledi.

Yılmaz, AK Parti'nin idari birimleri ile güvenlik birimlerinin, en kısa zamanda gerekli önlemleri alması, Atatürk'e yapılan saldırıları önlemesi, Türk milletinin sabrıyla daha fazla oynanmaması gerektiğini belirtti.

PKK'nın binlerce sivili, asker ve polisi katlettiğini ifade eden Yılmaz, şimdi bu katliamı yapanların heykelinin dikildiğini, bunun şehitlerin, milletin yüreğini derinden dağladığını vurguladı.

AK Parti'nin, heykelin dikilmesine göz yumduğunu, tepkilerden sonra yıktığını ileri süren Yılmaz, bunun ardından PKK yandaşları tarafından saldırı, yol kesme, Atatürk'e saldırıların hat safhaya vardığını belirtti. Yılmaz, "Yeter artık. Türkiye Cumhuriyeti bayrağını indiremezsiniz, Atatürk'ü yıkamazsınız, ülkeyi kan gölüne çeviremezsiniz, ülkeyi bölemezsiniz, Kürtleri ve Türkleri birbirine düşman edemezsiniz. Şehitlerimizin, Atatürk'ün ruhu ve anıları, Türk milleti izin vermeyecek" diye konuştu.

Yılmaz, her türlü suçu işleyen, uluslararası kuruluşlarca terörist listesine alınan PKK'ya son 1,5 yıldır AK Parti eliyle barış güvercini rolü verilmeye çalışıldığını savundu. Barış ve çatışmasızlığın, sadece AK Parti ve PKK'nın dilinde olduğunu öne süren Yılmaz, terör örgütünün eylemlerine devam ettiğini bunun görmezden gelindiğini söyledi.

Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "İki şehit verdik, hesabını kim verecek" dediğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlara, Genelkurmay Başkanlığı'na, ölen askerlerin, vatandaşların, yıkılan, yakılan şantiyelerin hesabını Türk milletine kimin vereceğini sordu.

-"Yerimiz CHP'dir"

Yılmaz, gazetecilerin kurultay sürecine ilişkin sorularını da yanıtladı.

Aday olma ihtimali bulunanlardan şu ana kadar adaylık açıklaması yapılmadığına işaret eden Yılmaz, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin yol aldığını söyledi. Yılmaz, Uşak, Burdur, Isparta, Kütahya ve Denizli'de nabız yoklaması yaptığında, İnce'nin kurultay delegeleri ve partililerden destek aldığını gördüğünü belirtti. Yılmaz, "Bu çerçevede tabanımızın da sesini dikkate alarak ben de Muharrem Bey'e destek veriyorum" dedi.

Kurultayın yapılacağı salona ilişkin soru üzerine Yılmaz, ASKİ ve Atatürk spor salonlarının o tarihlerde boş olduğunu kaydetti. Yılmaz, Genel Merkez yöneticilerinin, CHP tabanının koyacağı tavırdan çekinerek, çok küçük salonda kurultay yapmaya karar verdiğini öne sürdü.

Kurultay sonrasında mevcut yönetimin devam etmesi halinde tavrının sorulmasına Yılmaz, "Delegelerimiz Sayın Kılıçdaroğlu'na destek verirse, partimiz, yerimiz CHP'dir. Ancak yanlış karar verildiğinde, hata olduğunda eleştirilerimizi söylemeye, partililerimizi uyarmaya devam ederiz. Ama yerimiz CHP'dir, CHP çatısı altında yürümeye devam edeceğiz" karşılığını verdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Gülünecek halinize, oyurup ağlayın !. Millet sizi hiç kaale almıyor !
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi taban, kaç kişi bu taban ?. kendilerini fasulya gibi nimkeytten sanıyorlar ! birde AK parti gibi büyük bir kitle olsalar Türkiyeye ne yaparlardı acaba ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk