Yeni Başbakan belli oldu, peki şimdi ne olacak?

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, AK Parti'nin Genel Başkanı olacak ismi açıkladı; Ahmet Davutoğlu. Peki bundan sonra ne olacak?

Yeni Başbakan belli oldu, peki şimdi ne olacak?
Yeni Başbakan belli oldu, peki şimdi ne olacak?
GİRİŞ 21.08.2014 20:03 GÜNCELLEME 21.08.2014 20:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 İşte sıcak siyaset gündeminin takvimi;

27 AĞUSTOS- Ak Parti KONGRESİ

Davutoğlu ismi, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından "Erdoğan sonrası genel başkan adayı" olarak belirlendi.
Davutoğlu, Genel Başkanlık görevi için AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak birinci olağanüstü kongresinde aday olacak. Davutoğlu'nun tek aday olması ve seçilerek, AK Parti'nin Erdoğan sonrasındaki genel başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

28 AĞUSTOS- TBMM'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİN TÖRENİ

AK Parti Kongresi'nden sadece bir gün sonra, TBMM Genel Kurulu özel gündemle toplanacak; Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan yemin ederek, yeni görevine resmen başlayacak.

Erdoğan'ın yemin etmesiyle birlikte Başbakanlık görevi de resmen sona erecek. Başbakanlık görevine, Erdoğan yemin ettiği andan itibaren, Başbakan Yardımcılarından biri vekalet etmeye başlayacak.

29 AĞUSTOS- ERDOĞAN, YENİ HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİ VERECEK

Erdoğan ilk mesai gününde, Türkiye'nin kendisinden sonra Başbakanlık görevini devralacak isimle biraraya gelecek

Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul ederek, kendisine yeni hükümeti kurma görevini verecek.

29 AĞUSTOS- YENİ BAŞBAKAN

29 Ağustos'ta ise, Türkiye'nin yeni Başbakanı belli olacak.
Cumhurbaşkanlığı görevi devralan Erdoğan, AK Parti'nin genel başkan seçtiği ismi Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, kendisine yeni hükümeti kurma görevini verecek.

VE YENİ HÜKÜMET, EN GEÇ 11 EYLÜL

Anayasa uyarınca, hükümeti kurma görevini üstlenen milletvekili, yani Ahmet Davutoğlu, 7 gün içinde hükümeti belirleyip, hükümet planını oluşturmak durumunda.
Ancak AK Parti kaynakları, yeni hükümetin programının yazım çalışmalarına daha şimdiden başlandığını, 7 günlük anayasal sürenin tümünün belki de kullanılmayacağını belirtiyorlar.

Yine Anayasa uyarınca, 7 gün içinde kurulacak olan hükümet ve oluşturulacak hükümet programı, TBMM Genel Kurulu'nda okunacak.
Hükümet programının TBMM'de okunmasından iki tam gün sonra, görüşmeler yapılacak. Görüşmelerden iki gün sonra da, yeni hükümet için güven oylaması gerçekleştirilecek.
Bu takvim uyarınca, Türkiye'nin yeni hükümeti en geç 11 Eylül'de göreve başlayacak.

YORUMLAR 2
  • cengiz han 9 yıl önce Şikayet Et
    altan erbulak. hayırlı ve ugurlu olsun ,ülke ve ülkenin gelecegi için hayırlı olmasını cenabı allahtan dilerim.inşallah sevgili buyugumuz t.erdoga yanliş yapmaz. dikkat ettınızmı rahmetli gazeteci altan erbulaka boy pos tavır ses tonu yüz hatlarıyla andırıyor,ömrü uzun olsun sn davutoglu
    Cevapla
  • NurYolu 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun . binlerce şükürlerki artık ülkemizde yetişmiş insan var ve örnekde var UZUN ADAM VE GÜL
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...