Davutoğlu'na muhalefetten ilk tepkiler!

Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan'ı Davutoğlu olarak açıklamasının ardından muhalefet partilerinden ilk tepkiler geldi.

Davutoğlu'na muhalefetten ilk tepkiler!
Davutoğlu'na muhalefetten ilk tepkiler!
GİRİŞ 22.08.2014 00:37 GÜNCELLEME 22.08.2014 01:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parti Genel Başkanı Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu, BOP'un Ortadoğu'yu zindan eden elemanlarıdır. Türkiye'yi zindan etmesine Allah'ın izniyle müsaade edilmeyecektir" dedi.

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara belde Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bahçeli, belediye balkonundan halka hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti Genel Başkanlığını bir başkasına hemen devretmediğini söyledi.

Türkiye'nin her yerini sorun haline getiren kişinin, partinin genel başkan adayı olarak takdim edildiğini belirten Bahçeli, "Dolayısıyla başbakan olmasını istemiştir. Halbuki bunları kendisinin yapmaya bir yetkisi yoktur. Anayasanın 101. maddesi gereğince partinin genel başkanı değildir. Dolayısıyla başbakan da değildir" diye konuştu.

HDP'Lİ KÜRKÇÜ

HDP'li Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, Erdoğan'ın kendisinden sonra gelecek AK Parti genel Başkanı olarak Davutoğlu'nun adını açıklamasını, "hükümdar sadrazam atadı" diye yorumladı. 

"IŞİD'İ BAŞIMIZA BELA ETTİ"

CHP'den ilk tepki ise Hüseyin Aygün'den geldi, Davutoğlu'nu dün ABD'li gazeteciyi bir tavuk gibi boğazlayan IŞİD örgütünü Ortadoğu'nun ve ülkemizin başına bela etmekle suçladı.

YORUMLAR 20
  • Emre Doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Millete muahalif !!!!. Bizdeki muhalefet hiçbir zaman müktedir olamayacak bir gurup dış mihrak işbirlikçisidir. Düşünebiliyor musunuz ilk sözleri fesat ve hasetlik dolu. Böyle mi milletin iradesine saygı gösteriyorsunuz. Bir tarafta yüzde 51 ile seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Bu kadar arsızlık nedir. Üstadın dediği gibi; ''armut diyip geçmeyin, onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur.'' Mhp dediğin parti bitmiştir eski kafalı kökten rejime bağlı chp tabanlıdır. Geçiceksin vatan millet sakarya ayaklarını. Biz ümmetiz, biz Cenabı Hakkın kuluyuz. Müslüman bizim kardeşimizdir. Sen kurttan mı geldin bilmem ama biz Hz. Adem den geliyoruz. Rabbim sizlerden bu ülkeyi kurtardı. Kökünüz kurusun inşallah, kuruyacakta mamafih ''göklerden gelen bir karar vardır'' Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah.
    Cevapla
  • Emre Doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey millete muhalif zevatlar!!. Bizdeki muhalefet hiçbir zaman müktedir olamayacak bir gurup dış mihrak işbirlikçisidir. Düşünebiliyor musunuz ilk sözleri fesat ve hasetlik dolu. Böyle mi milletin iradesine saygı gösteriyorsunuz. Bir tarafta yüzde 51 ile seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Bu kadar arsızlık nedir. Üstadın dediği gibi; ''armut diyip geçmeyin, onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur.'' Mhp dediğin parti bitmiştir eski kafalı kökten rejime bağlı chp tabanlıdır. Geçiceksin vatan millet sakarya ayaklarını. Biz ümmetiz, biz Cenabı Hakkın kuluyuz. Müslüman bizim kardeşimizdir. Sen kurttan mı geldin bilmem ama biz Hz. Adem den geliyoruz. Rabbim sizlerden bu ülkeyi kurtardı. Kökünüz kurusun inşallah, kuruyacakta mamafih ''göklerden gelen bir karar vardır'' Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah.
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet Sorunu. Maalesef ülkemizin ciddi bir muhalefete ihtiyacı bugün daha da bariz bir şekilde ortaya çıkmıştır. Böyle muhalefet olur mu Allah aşkına. Demokratik bir ülkenin muhalefetti olsa ne derlerdi. "Kendilerine başarılar dileriz, yaptığı her hatayı yüzlerine haykırmaktan geri durmayacağız, ülke çıkarlarına aykırı gördüğümüz her uygulamanın karşısında duracağız vs." gerçek muhalefet böyle söylemez mi. Bizdekiler daha baştan peşin peşin karalama ve itibarsızlaştırma gayretine girdiler. Göremedikleri bir şey var millet onlar gibi düşünmüyor, lafa değil icraata bakıyor.
    Cevapla
  • Dogancan ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet!. Sizin çapınız çevreniz kadar. Ahmet Davutoğlu bilgi ve birikiminin, zekatının, çeyreğini sizin gibi aciz muhalefete verse, o zekat sizlere bir ömür boyu yeter...
    Cevapla
  • Serif GULİSTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey ehali iyiyi görmek ve fark etmek için CHP, MHP ve pensilvanyanın kötüdür dediklerine bakın, o iyi orda gizli.. Muhalefet sussun lütfen. Onlar adamdan, insandan ne anlarlar ki!!?? Onların istediği adam profili Ak Partide yok ki. Kim gelse, onlar için kötü. Yani Ak Parti tutup onların partisinden adam getirecek değilye. Ey ehali iyiyi görmek ve fark etmek için CHP, MHP ve pensilvanyanın kötüdür dediklerine bakın, o iyi orda gizli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler