Davutoğlu'nun fotoğrafını gözyaşlarıyla anlattı

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun yengesi, anne Davutoğlu'nu anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

GİRİŞ 24.08.2014 12:55 GÜNCELLEME 24.08.2014 13:11

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu 4 yaşındayken hayata veda eden annesi Meymune Davutoğlu'nun fotoğrafını, 76 yaşındaki yengesi Gülümser Türkalp, gözyaşları içinde anlattı.

AZ SAYIDA FOTOĞRAFI VAR

Toroslar'ın üzerinde yer alan, o dönemde belde olan Konya'nın Taşkent ilçesinde yaşayanlar kolayca fotoğraf çektiremedikleri için, Ahmet Davutoğlu'nun henüz 4 yaşındayken kaybettiği annesi Meymune Hanım'a ait az sayıda fotoğraf bulunuyor.

Meymune Davutoğlu'nun bu fotoğraflardan biri de Davutoğlu'nun dayısının eşi Gülümser Türkalp'in evinin baş köşesinde özenle saklanıyor.

Yenge Türkalp, yaptığı açıklamada, Meymune Davutoğlu'nun aynı zamanda kuzeni olduğunu söyledi. Çocukluğunun, Meymune Davutoğlu ile bir arada geçtiğini anlatan Türkalp, kendisinin vefatına kadar birlikte yaşadıklarını anlattı.

OĞLUNUN BUGÜNLERİNİ GÖREMEDİ

Türkalp, merhume Davutoğlu'nun iki fotoğrafı olduğunu belirterek, "Adana'da birlikte fotoğraf çektirmiştik. O fotoğrafı Ahmet Davutoğlu bayramda istedi, kendisine verdim. Diğeri de bu elimizdeki çerçevelettiğim fotoğraf. Başka yok" diye konuştu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Meymune Davutoğlu'nun tek fotoğrafını hatıra olarak sakladığını ifade ederken gözyaşlarına hakim olamayan Türkalp, şunları kaydetti:

"Ondan kalan tek hatıra fotoğrafı. Kendisini çok özlüyorum. Adı geçtiğinde çok duygulanıyorum. Erkek çocuğunu çok severdi. Oğlunun bu günlerini görseydi çok güzel olurdu, göremedi.

AHMET'E KARŞI AYRI BİR SEVGİSİ VARDI

Ahmet'e karşı ayrı bir sevgisi vardı. Ahmet'in doğumunda çok sevinmişti. Benim de erkek çocuğum olmuştu, ona da çok sevinmişti. Kardeş gibiydik. Evlerimiz yakındı. Sonradan görümcem oldu. Evlerimizde içi içe olunca çok severdik birbirimizi."

DAVUTOĞLU AİLESİYLE AYNI KAREDE

Ahmet Davutoğlu'nun küçük yaşlarda görüldüğü, yaklaşık 50 yıl önce İstanbul'daki bir fotoğraf stüdyosunda çekilen fotoğrafın öyküsünü ise Davutoğlu'nun halası Nilüfer Özlen anlattı. Özlen, babasının da yer aldığı fotoğrafı görünce duygulandı. Fotoğrafın neden çekildiği hakkında fikri olmadığını belirten Özlen, fotoğraftaki yeğeni Ahmet Davutoğlu'na sevgisini, "Koçumun gülüşüne bak" sözleriyle ifade etti.

Davutoğlu ailesinin üç neslini buluşturan fotoğrafta; dede Mustafa Davutoğlu, baba Mehmet Davutoğlu, Ahmet Davutoğlu'nun ikinci annesi Sefure Davutoğlu, kız kardeşleri Meymune, Perihan, Ayşe, Hatice ile babaannesi Ayşe Davutoğlu yer alıyor.

ANNESİ BU GÜNLERİ GÖREMEDİ

Davutoğlu'nun annesini kaybetmesinin ardından Babası Mehmet Davutoğlu'nun ikinci evliliği yaptığını dile getiren Özlen, yeğeninin babaannesi ve dedesiyle büyüdüğünü vurguladı.

Özlen, Davutoğlu'nun annesinin vefatının ardından zor günler geçirdiğini anlatan, "Annesinin eksikliğini hissettiği günlerde aklı yeni ermeye başlıyordu ikinci annesi geldi, artık onu anne bildi. O da çok iyi bir hanımdı. O bari Ahmet'in bu günlerini görseydi. Hiç üvey diye tanıtmadı kendini" ifadelerini kullandı.

AHMET'İ TEBRİK ETTİM İKİ KAT DUA İSTEDİ

Özlen, yeğeninin Genel Başkan adayı gösterilmesinin ardından kendisini telefonla aradığını belirterek "Ona ulaşamam diye eşi Sare'yi aradım. 'Hala, mutluyuz, akrabalarımız burada' dedi. 'Bize de gelenimiz gidenimiz var, biz de mutluyuz' dedim. Ahmet ile de konuştum, başı kalabalıktı. Bol bol dua istedi. 'Hala şimdi dualar ikiye katlanacak' dedi. 'Biz her zaman dua ediyoruz yeğenim' dedim. Hayırlı olsun dedim" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...