Kitapçık atmaya en sert tepki: Biz atarsak...

Ak Partili Bülent Turan, CHP'li Engin Altay'ın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e kitapçık fırlatmasına sert tepki gösterdi.

Kitapçık atmaya en sert tepki: Biz atarsak...
Kitapçık atmaya en sert tepki: Biz atarsak...
GİRİŞ 28.08.2014 19:44 GÜNCELLEME 29.08.2014 00:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın yemin töreni öncesi Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e Meclis İç Tüzük kitapçığını fırlatması ile ilgili bir açıklama da Ak Parti Milletvekili Bülent Turan'dan geldi.

Bugünün Türkiye'de demokrasi açısından 23 Nisan 1920 ve 29 Ekim 1923 kadar önemli bir gün olduğunu vurgulayan Bülent Turan, Bugünü önemine gölge düşürenlere ateş püskürdü.

Turan, "Bugün Türkiye'nin yeniden inşa sürecinin başlangıç günüdür. Bu önemli güne gölge düşürmek isteyenler, uzun süredir bir senaryoyu milletimizin gözü önünde oynuyorlar. Önce adaylar eşit değil dendi, 10 Ağustos'ta hile yapıldı dendi, Erdoğan'ın Başbakanlığı düştü dendi; bugün de yemin ettirmemek için çirkin bir uğraş verdiler." dedi.

2001'de ülkeyi ekonomik krize sürekleyen Köşk'teki kitapçık krizini de hatırlatan Turan, "Mirasçısı oldukları hükümete yönelik 2001 yılında atılan Anayasa kitapçığının bu ülkeye neler kaybettirdiğinin farkında olmayan bu zihniyet, bugün milletimize yine aynı densizliği sergilemekten çekinmemiştir. Fakat, ülkesini her uluslararası toplantıda şikayet edenlerin, bir çok devlet başkanının ve temsilcisinin gözleri önünde yaptığı saygısızlık bizleri şaşırtmadı, kendilerine yakışanı yaptılar. Milletimiz bu hareketi de CHP'nin karnesine yazmıştır. 

CHP'nin hazımsızlığı bugüne kadar dizayn ettikleri, etmeye çalıştıkları Türkiye'nin avuçlarından kayması, hizmet ettikleri çıkarlara artık hizmet edemeyecek olmalarıdır. CHP, bugün, ülkenin milleti tarafından dizayn edilmesine karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir." şeklinde konuştu.

CHP'nin kirli iftira siyasetini aklamaya çalışanlar, bugün Genel Kurul'da yaşananlar için de 'demokratik tepki' diyeceğini  de ifade eden Turan, "Biz de mi demokratik tepkimizi Anayasa fırlatarak gösterelim? Siyasetin özünde üslup olduğunu unutalım mı? Bu türden davranışlar ne nezaket kurallarına ne siyasi ahlaka ne de Devlet tecrübesine yakışır. Kaldı ki biz kitapçık atarsak karavana atmayız!" uyarısında bulundu..

Turan sözlerini, "Bu zihniyetin siyaset üretmeyip, eline geçirdiği her ne varsa karşısına fırlattığı hepimizin malumudur! Umudumuz, Yeni Türkiye'nin inşa sürecinde her kesimin hoşgörüden, tahammülden, saygıdan nasibini almasıdır!" diyerek tamamladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen CHP,li Engin Altaya bre gafil uyku sersemi galiba.. Burası Recep Tayyip Erdoğanlı Yeni ve Tam Bağımsız Büyük Türkiye. O kitapçık fırlatma bizim hükümetimize sökmez. Ayrıca İHANETİNİN BEDELİNİDE ÖDERSİN yaptığın da yanına kar kalmaz bilesin.
    Cevapla
  • Küskün yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun bu vekile.. Az ama öz konuşmuş.. CHP azı bile anlamıyor gerçi ama olsun.
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    ÜSTADLARINA ÖZENMİŞLER AMA.... N. Sezer'e özenmişler ama o dönem geçeli 12 yıl oldu. Değil kitapçık,kendilerini bile fırlatsalar -ki bu gidişle o da olacak gibi-bunların dönemi kapanmıştır artık. Yolun açık olsun Yeni Türkiye...
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden kitapçık fırlatıldığında memlekette kriz çıkıyordu, gecelik faizler %7200’e çıkıyordu.. Şimdi kitapçık atan ve yemin törenini terk edenler rezil olduklarıyla kalıyor. Gerçekten de yeni Türkiye manzarası bu.
    Cevapla
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    DARBECİ CE HA PE DEN ANCAK BU BEKLENİR Dİ .....!. chp aynı şekilde devam ediyor. üretim yok , kavga köstek çoook...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…