Akdoğan: Bu hükümet geçici değil

İlk ziyaretini eski görev yeri Pendik Belediyesi'ne yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan “Geçmişi unutmadan yola başlamak istedim” dedi.

Akdoğan: Bu hükümet geçici değil
Akdoğan: Bu hükümet geçici değil
GİRİŞ 05.09.2014 14:27 GÜNCELLEME 05.09.2014 14:42

62. Hükümet’e Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ilk ziyaretini uzun yıllar görev yaptığı Pendik Belediyesine gerçekleştirdi. 1994 yılında Pendik Belediyesinde göreve başladığını belirten Yalçın Akdoğan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne ifade ediyorsa, Pendik Belediyesi de benim için aynı anlamı taşıyor. Geçmişi unutmadan, inkar etmeden yola başlamak istedim” dedi. 

Pendik Belediyesi girişinde Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılanan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Başkanlık makamına çıktı.  Uzun yıllar Pendik Belediyesi  Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Belediye Başkan  Danışmanı olarak görev yapan Akdoğan, daha sonra İstanbul Milletvekili Erol Kaya,  eski mesai arkadaşları ve AK  Parti ilçe teşkilatı ile bir araya geldi.

Yeni  kurulan hükümetin geçici bir hükümet olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Bu hükümet, 2015’e kadar devam edecek bir hükümet değil. 2019’u ve 2023’ü hedef alan bir hükümettir. 2015 seçimlerinden sonra önümüzde  yeni Türkiye’yi inşa etmek üzere seçimle bölünmeyecek 4 altın yıl var. Bu yıllar yeni Türkiye’nin inşasında büyük önem taşıyor” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık devir teslim sürecinde Ak Parti teşktilatının Türkiye’ye örnek olan ahlaki bir duruş sergilediğini kaydeden Akdoğan, “Bazı arkadaşlarımız farklı isimler önermiş olabilir. Ancak  AK Parti Camiasının Başbakan Davutoğlu’nun  arkasında bir bütün olarak duruşu büyük bir erdemli duruştur.   Türkiye’yi şaha kaldıracak olan Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki uyumluluktur.” Dedi. Akdoğan, seçim sürecine hız kesmeden devam edileceğini ve Eylül’ün ortasından itibaren kongre sürecinin başlatılacağını da sözlerine ekledi. İstanbul Milletvekili Erol Kaya’ya da Pendik Belediye Başkanlığı döneminde kendisine güvendiği için teşekkür eden Akdoğan,  “Gelişimimde ve bugünlere ulaşmamda çok büyük katkıları oldu” dedi.

Kendisi ile gurur duyuyouz

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Çok değerli bir yol arkadaşımızın, siyasette, kültürde çok ciddi işler yapmış bir mesai arkadaşımızın Başbakan Yardımcısı  olarak bizleri ziyaret etmesinden çok büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Kendisi Pendik Belediyesine çok şey katmıştır” dedi.  Başkan Şahin, ziyaret sonunda Akdoğan’a Pendik Belediyesi atölyesinde el emeği ile üretilmiş ipek halı hediye etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?