MHP'li Çetin: IŞİD bahane

Şefkat Çetin, ŞİD bahanesiyle yapılan savaş hazırlığının ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin yeni bir adımı olduğu değerlendirmesinde bulundu

MHP'li Çetin: IŞİD bahane
MHP'li Çetin: IŞİD bahane
GİRİŞ 16.09.2014 11:11 GÜNCELLEME 16.09.2014 11:11

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayından bu yana Musul Konsolosluğunun 49 personelini rehin tutan IŞİD'in kendisine karşı harekete geçmemesi için Türkiye'ye şantaj yaptığı ve terörist eylemlerle tehdit ettiğini ifade etti.

AK Parti hükümetinin beceriksiz politikaları yüzünden Türkiye'nin, ABD gibi küresel bir gücün emperyal politikalarıyla IŞİD gibi birçok terör örgütünün tehdit ve zorlamaları arasında bir tercihe zorlandığını savunan Çetin, Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan ittifakın yanında yer alacağını ABD'li yetkililerin açıkça dillendirirken, AK Parti hükümetinin ise kamuoyu ve kendi tabanının hassasiyetlerini düşünerek örtülü destek arayışları içerisine girdiğini iddia etti.

ABD'nin hazırlığını yürüttüğü askeri harekata, "Türkiye'nin lojistik ve istihbarat paylaşımı" adı altında ortak edilmesine AK Parti hükümetinin onay verdiğini ve bu durumun Türkiye'yi nasıl bir yükümlülük altına soktuğunun izahını, tarih ve millet önünde yapmasının mümkün olmadığını belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sınırında yapılacak bu savaştan en fazla etkilenen ülke olması kaçınılmazdır. Zaten iki milyonu bulan mültecinin sayısı daha da artacaktır. Bölgedeki istikrarsızlığın ekonomik, siyasi ve sosyal sonuçlarını Türk insanı çok yakından hissetmek zorunda kalacaktır. Savaşın Türkiye içinde terörist faaliyetleri körüklemesi, kontrolsüz bir şekilde ülkemizin her yerine dağılmış mülteciler arasındaki provokatörler ve başta PKK olmak üzere yasa dışı pek çok unsurun bu durumu bir fırsata çevirme ihtimali göz ardı edilmemelidir. Bugün IŞİD bahanesiyle yapılan savaş hazırlığı, aslında ABD'nin yıllardır devam ettirdiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin yeni bir adımıdır.

Küresel güçlerin çıkarları doğrultusunda başlatılacak bölgesel bir savaş, enerji bölgelerinin güvenliğinin sağlama alınması ve bu amaca hizmet edecek Kürdistan'ın kuruluşuyla sonuçlanacaktır. Nitekim daha şimdiden İncirlik'teki NATO üssünün Kuzey Irak Kürt bölgesine taşınmasından söz ediliyor olması, Türkiye'nin bu savaşta yavaş yavaş müttefiklikten hedef ülke konumuna kaydırıldığını göstermektedir. Türkiye'nin menfaatlerine taban tabana ters, şantaja ve baskılara boyun eğen teslimiyetçi politikaların esiri olmuş AKP hükümeti gözden geçirilmeli ve daha fazla Müslüman kanının akıtılmasına katkı sağlamasına engel olunmalıdır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!