"Terörden en çok çekmiş ülke Türkiye'dir"

Cemil Çiçek, "Bugün dünyada 200’den fazla ülke içerisinde terörün her türlüsünden en çok çekmiş ülke Türkiye’dir" dedi.

"Terörden en çok çekmiş ülke Türkiye'dir"
"Terörden en çok çekmiş ülke Türkiye'dir"
GİRİŞ 22.09.2014 18:58 GÜNCELLEME 22.09.2014 18:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Başkalarından farkımız şurada: Onlar şimdi IŞİD’i yeni işittiler. IŞİD kendi çocukları, bizim çocuğumuz değil biz büyütmedik, başkalarının çocukları" dedi.

Avustralya’nın Melbourne kentinde resmi temaslarda bulunan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Melbourne Başkonsolosluk konutunda verilen resepsiyonda açıklamalarda bulundu. 

Avustralyalı siyasetçilerle yaptıkları görüşmelere değinen Çiçek, terör konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, kendilerine bu konuda bir soru yöneltilmediğini ancak konuyu kendilerinin açtığını ifade etti. Çiçek, şunları söyledi:

"40 seneden beri PKK diye bir örgüt var. 40 binden fazla benim vatandaşımı, benim insanımı katletmiş. 15 Ağustos 1984 tarihini bir hatırlayıverin: çocukları kadınları katlettiler ve biz o günden beri bu PKK’nın bir terör  örgütü olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Şimdi bir başka sebeple IŞİD’e karşı savaş veriyor diye, bugüne kadar döktüğü kanı, işlediği cinayetleri unutarak bir masumiyet pozisyonuna bürünmeye çalışılarak terör listesinden çıkarılmaya çalışılıyor. Onun için gittiğimiz her yerde elbette biz terörün her türlüsüne ismi ne olursa olsun karşıyız ama PKK’yı da bugünlerde aklama yönünde bir kısım çabalar var. Bir kısım yazılar çıkıyor el altından müracaatlar yapılmaya çalışılıyor, buna karşı da herkesin yapılan yapılanları unutmaması lazım. 3 kişi öldüğü zaman yüreğimiz yanıyor ama biz 40 binden fazla vatan evladını kaybettik."

"Terörün her türlüsünden en çok çekmiş ülke Türkiye'dir"

Terör konusunda Türkiye’nin tavrının belli olduğunu ifade eden Çiçek, "Bugün dünyada 200’den fazla ülke içerisinde terörün her türlüsünden en çok çekmiş ülke Türkiye’dir. Hem terörden hem de terörün her türlüsünden. Onun için biz baştan beri terörün her türlüsüne karşıyız" diye konuştu.

Meclis Başkanı Çiçek, görüştükleri ülkelere ve uluslararası topluma baştan itibaren defalarca uyarılarda bulunup işbirliği istediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bana dokunmayan bin yaşasın diye bir söz var. Yılan yaşadığı sürece bir gün gelir sizi de ısırır, sizi de zehirler. Gelin işbirliği yapalım. Ne yapalım uluslararası sözleşmeler var bu sözleşmelerin temel kuralı teröristi ya yargıla ya iade et. Bugün bazı ülkeler var ki terörü kendi politikasının bir parçası bir enstrümanı olarak kullandı. Türkiye’ye karşı kullandı biz bunları biliyoruz, ne yargıladılar ne de iade ettiler." 

"Bu konuda bizim alnımız açık, sicilimiz temiz"

Türkiye’nin birçok Batı ülkesi ile suçluların iadesi anlaşmaları olduğunu hatırlatan Cemil Çiçek, Türkiye’de suç işleyerek bir şekilde bu ülkelere kaçan teröristlerin bu anlaşmalara rağmen iade edilmediğini bildirerek "Terörden bu kadar çekmiş bir ülke, hiçbir terör örgütü ile ilişki içerisinde olmaz. Bu konuda alnımız açıktır. Bizim sicilimiz temiz. Bize soru soracaklar, en az bizimki kadar gayret içinde olacaklar. Burası için söylemiyorum, onun için biz terörden medet uman, terör örgütleri ile işbirliği yapan ve bunu siyasetin bir parçası haline getiren bir ülke asla olmadık, olmayız bu noktada vatandaşlarımızın emin olması lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

"İki tane beyanat vererek kirli vicdanlarını temizlemeye çalışıyorlar"

 Suriye’de yaşanan olayları önlemek için Türkiye’nin baştan itibaren yoğun bir çaba içinde olduğunu kaydeden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız şu rezalete. Şimdi insan hakları demokrasi filan diyoruz. İnsan hakları dediğiniz şey yaşayan insan içindir, ölen insana hiçbir hak lazım olmaz. En temel hak hayat hakkıdır, yaşam hakkıdır insanları yaşatmak lazım. Suriye’de kimyasal silah kullanıldı. Ne dedi uluslararası toplumun önde gelenleri? 'Kimyasal silah kullanmayın ama birbirinizi nasıl öldürürseniz öldürün biz karışmıyoruz' dediler. Onun için varil bombaları atıldı, konvansiyonel silahlar kullanılıyor, her gün 50 kişi, 100 kişi ölüyor, ölmeye de devam ediyor. Peki uluslararası toplum ne yapıyor? Şu an Suriye ve Irak’taki gelişmelerin olumsuzluklarını en çok yaşayan ülke de Türkiye’dir. Sayısını bilmiyorum, biz şimdi burada biz bu konuşmayı yapıyoruz saat farkı var. Acaba Türkiye’ye daha kaç tane mülteci geldi. Kimsenin elini cebine attığı yok. Bulundukları merkezlerden iki tane beyanat vererek kirli vicdanlarını temizlemeye çalışıyorlar. Beyanat ile olacak bir iş değil." 

Türkiye’nin bölgeye barış ve istikrar gelmesi için en yoğun çaba harcayan ülke olduğunu söyleyen Çiçek, "Vatandaşlarımız soydaşlarımız şundan emin olsun ki: Bu bölgede barışın, huzurun bir an evvel sağlanmasını en çok isteyen ülke de Türkiye’dir. Bunu istiyoruz, bunun için çaba sarf ediyoruz ama alınan kararların gereğinin yerine getirilmesi de biraz bir kısım ülkelerin çabasına, gayretine bağlı ama bazı ülkeler de politikalarını bu akan kan üzerinden yapıyor. O bölgede istikrarsızlık olsun istiyor. O bölgede iç çatışma olsun istiyor ama sonuçta da bunun en ağır bedelini Türkiye ödüyor" dedi.

Melbourne kentindeki temaslarını tamamlayan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki TBMM heyeti yarın başkent Canberra’ya geçerek resmi görüşmelere devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    G.ZEKALILAR. G.ZEKALILAR madem öylede suriyenın bu duruma gelmesine neden çanak tuttunuz şimdi ordan türkiyeye pkk terörü geldiğinde siz kaçacak delik arayın ! ! ! PKK dan daha önce sizin cezanız verilecek ! ! !
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇİÇEK. Her devrin adamı, her hükümette görev alan, derin devletin son mensuplarından bir kişi, Cemil Çiçek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...