Milletvekili Özdemir, yıllar sonra köyünü gezdi

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 1990'lı yıllarda yaşanan şiddet ortamı yüzünden ayrılmak zorunda kaldıkları köyünü ziyaret etti.

Milletvekili Özdemir, yıllar sonra köyünü gezdi
Milletvekili Özdemir, yıllar sonra köyünü gezdi
GİRİŞ 24.09.2014 14:59 GÜNCELLEME 24.09.2014 14:59

Özdemir, yıllar sonra geldiği Kışrak köyünde doğduğu evi gezdi, duygulu anlar yaşadı.
 

Özdemir, burada yaptığı açıklamada, bölgede terör olayları nedeniyle geçmişte çok olumsuzluk yaşandığını ifade ederek, bu sıkıntıların 1990'lı yıllarda doruk noktasına ulaştığını söyledi.

"Köylerimiz adeta hayalet köyler olmuştu" diyen Özdemir, "Bu bölge barış, kardeşlik ve huzurun olduğu, farklı din ve dilde insanların bir arada yaşadığı bir bölge iken bir anda tüm dünyaya kapıları kapatıldı. Adeta insanlar ölümle burun buruna getirildi. Kardeş kardeşe kırdırıldı" diye konuştu.

Özdemir, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin yanı sıra çok sayıda kişinin evini, köyünü, vatanını terk etmek zorunda kaldığını kaydederek, insanların göç ettikleri yerlerde sosyal ve ekonomik hayata ayak uyduramadığını, pek çok ailenin büyük sıkıntılar yaşadığını anlattı.

"Çözüm süreciyle insanlar kucaklaştı"

Çözüm sürecinin tüm bölgeye hayat verdiğine ve huzurun geldiğine dikkati çeken Özdemir, şöyle konuştu:

"1990'lı yıllarda bölgede bir travma yaşandı. İnsanlar köyünü, yurdunu, vatanını terk etmek zorunda kaldı. Çözüm süreciyle insanlar kucaklaştı. Bölgeye huzur, kardeşlik ve barış geldi. Çözüm süreci ile iklim değişti, Akdeniz oldu. Memleketimin dağlarına bahar geldi."

Bu süreçte başka bölgelere göç etmek zorunda kalan insanların köylerine geri döndüğünü ifade eden Özdemir, insanların yakılan, yıkılan köylerini yeniden inşa etmesi için hükümet olarak çeşitli yardımlar yaptıklarını aktardı.

Özdemir, terör olaylarından dolayı mağdur olan bölge insanının yaralarını sarıp, mağduriyetlerini bir ölçüde gidermek için ekonomik anlamda destek sunduklarını sözlerine ekleyerek, hükümet olarak yaptıkları çalışmalar sonunda tersine göçü başlattıklarını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak