Sırrı Süreyya'dan skandal savunma

Sırrı Süreyya Önder, Aysel Tuğluk'un polise taş attığı görüntülerin soru sorulması üzerine bakın ne dedi..

Sırrı Süreyya'dan skandal savunma
Sırrı Süreyya'dan skandal savunma
GİRİŞ 25.09.2014 10:08 GÜNCELLEME 25.09.2014 10:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyeti olarak yaptıkları görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Aysel Tuğluk'un polise taş atmasını “doğal refleks olarak tanımladı. Önder, "orada yaşanan doğal reflekse değil 300 metre ileride yaşanan vahşi katliama bakın” dedi.

TAŞA DEĞİL 300 METRE ÖTEDEKİ KATLİAMA ODAKLANMALI

HDP Heyeti, dün hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından bugün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında HDP heyeti basına bilgilendirmelerde bulundu. Grup adına konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un polise taş attığı görüntüler hatırlatılarak soru sorulması üzerine, Tuğluk'un refleksinin doğru bir refleks olduğunu söyledi. 

Önder, Türkiye'nin bölgede yaşananlar karşısında yol ayrımına geldiğini ve bölgeye giden insanlara polis yoluyla sert müdahalede bulunduğunu hatırlatarak, Tuğluk'un refleksi için "Gaz ve bomba saldırısına karşı doğru bir refleks olarak bakmamız lazım. Çatışma meselesinin topraklarımıza yansımamasını istiyorsak, orada yaşanan doğal reflekse değil 300 metre ileride yaşanan vahşi katliama odaklanmamız lazım" diye konuştu. Önder, yaşanan durum karşısında herkesin eski ezberlerine sığınmasını, "sığınıyor en hafif deyimiyle sorumsuzluk" olarak nitelendirdiğini söyledi. 

'NE KASTETTİĞİNİ ÖCALAN'DAN ÖĞRENECEĞİZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın vasisi ve avukatıyla yaptığı görüşmede gündeme ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine de Önder, Öcalan ile bu hafta içinde görüşmeyi umduklarını ve bu konuda başvuru yaptıklarını belirterek, "Bu görüşmede, bununla ne kast ettiğini birinci elden öğrenmiş olacağız" dedi.

Genel olarak Öcalan'ın bölgede savaşlara karşı olduğunu ve bölge için demokratik modeller önerdiğini belirten Önder, "Öcalan bugün yaşanan gelişmeleri gün gün sokak sokak takvim takvim ön görerek uyarılarda bulunmuştur. Orada yaşayan bütün haklara demokratik bir seçenek sunmakla sorunun çözüleceğini söyledi. Bizde onunla yaptığımız her görüşme sonrasında bunu kamuoyuyla paylaştık. Bu demokratik teklif bir türlü olgunlaşmadı. Askeri müdahaleler tek başına çözüme götürücü bir yöntem değildir. İsteyen arşivlere baksın Sayın Öcalan'ın bu uyarılarını görecektir. Bölgedeki bütün paradigmayı bütün bu emperyal müdahalelere karşı demokratik özerklik temelli kanton temeli herkesin kendisini ifade edebileceği önerilerini görecektir" dedi.

Önder, Öcalan'ın özellikle Demokratik İslam Kongresi’ni yaşanan kaos ortamından bir çıkış olarak ön gördüğünü söyledi. 

Önder tampon bölge konusundaki girişimlerin de kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Bu görüşmelerimizi sonuçlandırdıktan sonra daha geniş değerlendirmeler yapacağız" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Nazım Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bal mı Damlar?. Hayal kırıklığına uğramıyoruz artık bu söylemlerden. Yılanın dilinden bal damlayacak değil ya!
    Cevapla
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Tampon Bölge. Tampon bölge deyince yüreğiniz cız ediyor değilmi?? Çünkü tampon bölge kurulduğunda elinize taş sopa alıp sınıra koşamayacaksınız milleti provoke edemeyeceksiniz
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarih nasıl hatırlar biliyoruz.. Yada hiç hatırlamaz 3-5 şakşakçıyı görünce kendini dev görenlerin devlete karşı gelmenin geçmişte de bedelini ağır ödemiştir.ödeyecektir.insanlar seçimini kendi yapar.acizler kader diye teselli olur,kardenizde dağ tepe çay fındık ekiyor çalışıyor senin insanları çay cigara. niye doğuyu aldığınız paralarla kalkındırmıyosunuz ACABA yoksulu sömürmek kandırmak birilerinin işinemi geliyor acaba.
    Cevapla
  • hekim çavdar 9 yıl önce Şikayet Et
    mesela. Polis de polislik refleksi olarak mermi atsa, nasıl olur? nihayetinde onun elindeki en kolay silah tabancasıdır, değil mi yani doğal bir refleks şeklinde o dinsiz, imansız (mensub olduğu zihniyet gereği), bölücü, fitneci, binlerce insanın vebaline girmeye namzet primatın kafasına sıksa refleks olarak, bu sefer de Sırrı Sureti Fesad olan bu zat aynı açıklamayı yapar mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor