Erdoğan: Türkiye kendini kullandıracak ülke değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Yasama Yılı için Meclis'te konuştu. Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Erdoğan: Türkiye kendini kullandıracak ülke değil
Erdoğan: Türkiye kendini kullandıracak ülke değil
GİRİŞ 01.10.2014 15:42 GÜNCELLEME 01.10.2014 16:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuştu. Erdoğan büyük Türkiye'nin coğrafyasında olan olaylara seyirci kalmaycağının altını çizen Erdoğan "Türkiye kendini kullandıracak bir ülke değildir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Büyük devlet sınırlarını dünyaya kapatan değil sınırlarını ötesine gönlünü açabilen krizlerde inisiyatif alan bir devlettir. Türkiye seyirci bir devlet olamaz.

"TÜRKİYE KENDİSİNİ KULLANDIRACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

Vatandaşlarımız IŞİD’in elindeyken oradaki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atacak açıklamaların yapılması doğru olmamıştır. Ne topraklarımızda ne bölgemizde hiçbir terör örgütüne sempati ile bakmamız söz konusu olamaz. Teröre karşı verilecek mücadelede işbirliğine açığız. Ancak bilinmelidir ki Türkiye geçici çözüm arayışlarında kendisini kullandıracak bir ülke değildir. Türkiye’nin önerilere dikkate alınmalıdır.

BM Güvenilk Konseyi’nin reforme edilmesi ertelenemez bir ihtiyaçtır. Her durumda Türkiye tezleri savunmaya devam edecektir.

Şam yönetimini derhal uzaklaştırılması Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması, herkesi kucaklayan bir yönetiminin tahsis edilmesi önceliğimiz olacaktır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    battal gazi nin torunu osman öztürk. biraz fikir üret artık. aynı sloganlardan bıktık artık. bırak artık battal gaziliği... battal gazi filmlerini çok izlemişsin galiba...
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    değerli osman bey. tarhin arka odası gibisin bak ingiliz kırmızı yüzlü adam cetvelle geliyor ankaraya suriyeyi ırakı tekrar sınır çizicam diyor sen ne anlatıyorsun hem suçluyor dünyaya hemde ders vermeğe geliyor O HALDE bizde ingilizin gerçek niyetini açıklayalım dünyaya peruğu düşürelim saf ayağına yatma dönemi bitti abiler..eyy ingiliz coğrafya öğretmenliğini bırak
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Minareler süngü, Kubbeler miğfer, Camiiler kışlamız Mü'minler asker !. Bir şey beni sindiremez. Gökler yerler açılsa, üzerimize tufanlar yanardağlar saçılsa. Biz oyuz ki, imanı ile övündüğümüz ecdadımız titretici şeylere hiç bir gün diz çökmemiş. Zaferlerin kapısı Anadolu'nun tapusu Malazgirt'ten ta Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar ecdadımızı zaferden zafere koşturan bu birliktir bu beraberliktir !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız