Demirtaş'tan partililere: Şiddete başvurmayın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Genç arkadaşlarımızdan ricamız şudur, hiçbir yerde asla şiddete başvurulmamalıdır" dedi ve ekledi:

Demirtaş'tan partililere: Şiddete başvurmayın
Demirtaş'tan partililere: Şiddete başvurmayın
GİRİŞ 09.10.2014 18:25 GÜNCELLEME 09.10.2014 18:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında düzenlediği basın toplantısının ardından bina önünde toplanan kalabalığa hitap eden Demirtaş, son günlerde yaşanan olaylarda 23 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Demirtaş, bütün bu yaşanan gelişmelerin altında yatan toplumsal öfkeyi ve kırılmayı herkesin doğru anlamasını isteyerek, Kobani direnişinin bütün Türkiye halkını ilgilendirdiğini kaydetti.

"GÖSTERİLER KOBANİ'Yİ SAHİPLENME TEMELİNDE OLMALI"

Kobani direnişine Hopa'dan Denizli'ye, Antalya'dan İstanbul'a kadar sahiplenme olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bütün halkımızdan özellikle de genç arkadaşlarımızdan ricamız şudur, hiçbir yerde asla şiddete başvurulmamalıdır, şiddet kullanılmamalıdır. Şiddet kullanan kim varsa kesinlikle durdurmalıdır. Güvenlik güçleri olur, başka partiden olur, halkımızdan insanlar olur. Gösterilerimiz şiddet içermeden Kobani'yi sahiplenme temelinde olmalıdır."

"DİYALOGLA BOŞA ÇIKARACAĞIZ"

"Toplum içinde yaşanan çatışmaları, provokasyonları ve bu katliamı büyütmek isteyenleri de diyalogla boşa çıkaracağız" diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürdü, Kürde düşürmelerine izin vermeyeceğiz, Kobani'nin düşmesine de izin vermeyeceğiz. Türkiye'de halklar arasında savaşa da izin vermeyeceğiz. Sizinle paylaştığım bu düşünceler bize dün akşam acil mesaj gönderen sayın Öcalan'ın da görüşleridir. Genç arkadaşlarım, bu provokasyon zeminini ortadan kaldırmak için katliam tehdit ve girişimlerine yol vermemek için sorumlu davranacağız. Sayın Öcalan'ın bu önerisine hepimiz daha sorumlu yaklaşacağız, üzerimize düşeni yapacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • adnan kürtoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    haha. ay ne kadar yazik baktilarki ülkenin her tarafinda dogusunda batisinda askerden polisten cok sivil halk tepki veriyor köpeklerini sivil halk öldürüyor .devam etseler sonlari helak olacaklar cark etmek zorunda kaldilar ama hükümetin hicbir isteklerine olumlu yanit vermemesi temennimiz bunlar baslatti ve bunlarin üzerine gidilmeli bunlar ileridede bu yaptiklarini tehtit olarak kullanacaklar bunu kullanmalarina firsat verilmemeli
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    kime söylüyormuş bunu. pkk ya mı pyd nin ateşli savunucularına mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim