Atalay açıkladı! Eylemlere kaç kişi katıldı?

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay Kobani eylemleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Atalay açıkladı! Eylemlere kaç kişi katıldı?
Atalay açıkladı! Eylemlere kaç kişi katıldı?
GİRİŞ 10.10.2014 13:38 GÜNCELLEME 10.10.2014 15:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beşir Atalay günlerdir devam eden 34 vatandaşımızın ölümüne ve bir çok zarara sebep olan Kobani eylemleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Şehitlere, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Atalay, 350 civarında yaralı bulunduğunu vurguladı.

Atalay'ın konuşmasından satırbaşları:

Devlet olarak bütün zararları biz karşılayacağız. Başbakanlık Acil Destek Fonundan karşılanacak. Hukuka uygun şekilde gereken yapılacak. Failler en sert şekilde cezalandırılacak.

TUTUKLAMALAR BAŞLADI

Tutuklamalar başladı. 54 kişi tutuklandı.Gözaltılar artacak. 31 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Kamu düzenini bozanlar hesabını verecek. Aralarında provakatörler de var. Güvenlik güçlerimiz hassas bir şekilde çalışıyor.

İTFAİYE VERMEYEN BAŞKANLAR VAR

Hükümetimiz her şeyin hukuk içinde iyi analiz edilerek yapılmasına özen gösteriyor. Bazı belediyelerde yangın çıktığı halde itfaiye araçlarını vermeyen belediye başkanları var. Bunlar biliniyor, gereken yapılacaktır.

HDP IRKÇI SİYASET YAPIYOR

Bu kargaşayı biz yaptık ama gerekçeleri vardı mealinde HDP'den açıklama yapıldı. HDP'nin gerekçelerinin altı dolu değil. Bugüne kadar Suriye'de binlerce insan öldürüldü. HDP'nin sesi çıkmadı. Ama konu Kürtler olunca sesi çıkıyor. HDP ırkçı siyaset yapıyor. Bu ilkesizliktir. Biz şiddet çağrısı yapmadık diyorlar. Bu olaylar HDP'ye çok zarar verdi. Ama şiddetin olacağı belliydi.

EYLEMLERE 122 BİN KİŞİ KATILDI

Eylemlere 122 bin civarında kişi katıldı. Kürt vatandaşlarımız bu eylemlere destek vermedi. Eylemlere HDP'nin sadece kendi militanları katıldı.

SADECE BİR KİŞİ POLİS KURŞUNUYLA ÖLDÜ

Ölümler grupların kendi aralarındaki çatışmalardan kaynaklandı. Sadede polis kurşunuyla bir kişi öldü.

TÜRKİYE KOBANİ KONUSUNDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Oradan gelen bütün vatandaşları ülkemize aldık. "Şu anda orada (Kobani) PYD militanları dışında kimse kalmamıştır. Hepsi Türkiye'ye gelmiştir." Türkiye'de Kobani konusunda sessiz kalmadı.

IŞİD'İ LANETLİYORUZ

"IŞİD'i 10 Ekim 2013'te terör örgütü ilan eden, defalarca IŞİD'in terör saldırılarına ve tehditlerine maruz kalan bir ülke olarak Türkiye, IŞİD'in faaliyetlerini ve söylemini lanetlemektedir. Ben de buradan lanetliyorum''. Onlar İslam'a ve Müslümanlara çok zarar verdiler.

CHP HİÇBİR ZAMAN ÜLKEMİZDEN YANA OLMADI

Türkiye Esed'e ne kadar karşıysa IŞİD'e de o kadar karşı. CHP uluslararası algı operasyonunda Türkiye'ye destek vermedi. CHP hiçbir zaman Türkiye'den yana olmamıştır. Kılıçdaroğlu çok sorumsuz parti başkanı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • referans 9 yıl önce Şikayet Et
    BU İŞLER NASIL ÇÖZÜLÜR.. Elinde silah olan, molotof olan, ATAN, SIKAN Bel altından vurulmalı, Bayrak İndiren yakan alnının ortasından vurulmalı. Suçu olmayan bir insanı öldürende anında idam edilmeli. ki bu işler çözülsün. Diğer Yakalanan suçlularınların vücuduna çip yerleştirilmeli. uydudan takip edilmeli. Adam olmuyorlar eski hareketlerine devam ediyorlarsa tuşa basıp bloke edilemeli ki bu işler çözülsün. Açılımla daha fazla vermeyle bu işler çözülmez.
    Cevapla
  • cyberwar 9 yıl önce Şikayet Et
    İTFAİYE VERMEYENLERE NE YAPILACAK ÇOK MERAK EDİYORUM. itfaiye vermeyen pkk lı belediye başkanlarına ne yapılacak çok merak ediyorum batıda olsa çoktan hapse atmıştınız neden hukuk doğuda işlemiyor vatandaş olarak verdiğim vergilerin hesabını sormak en doğal hakkım olsa gerek
    Cevapla
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşa Sallıyorsunuz.. Yorumlara bakıyorum da atmışsınız tutmussunuz.Biraz mantıklı olun olayları hangi partiye mal edeceğinizi iyi biliyorsunuz da işinize gelmiyor.Hayırdır.Ben de CHP nin belediyesi olan bir kentte yaşıyorum ve şükür ki olay yok.Neden yok.Demekki olyların kaynağı CHP ve CHP'liler değil.Açın gözünüzü Bu kadar cahil olmayın.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    chp. chp siyasi hayatı boyunca ülke,ve halkın yararına bir hizmeti varmı,80 den önce gençleri sağcı,solcu diye böldüler birbirine kırdırdılar,şimdi de halkı sokağa yakıp yıkmaya çağırıyorlar chp turkiyenın partısı değilki turkiyeden yana olsun bizans ın turkiyedeki temsilcisi ,israil varolduğu muddetçe ortadoğu duzelmez,chp de var olduğu muddetçe turkiyede sokak olayları duzelmez
    Cevapla
  • Abdullah Öz 9 yıl önce Şikayet Et
    Barışdan yana olan kürt vatandaşlarımız,şehirlerinde pkk ile siyasi ve saosyal mücadele etmeliler.... Bunun için ,devlet desteğini istemeliler...Güvenlik ihtiyaçlarını Zira,Amerika şimdilerde pkk,pyd yi elemanı gibi kullanıyor,yarın şartlar değişince,Amerika bunların üzerine de bomba yağdırır.Aklı selim sahibi kürtler bunu anlamalı...Amerika,sadece sömürür,sadece kendi kazancını düşünür,asla ve asla hiç bir milletin kara kaşına kara gözüne bakmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak