Başbakan'dan Kobani Eylemlerine ilginç benzetme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar heyetinin toplantısında konuştu. Davutoğlu Kobani Eylemleri için ilginç bir benzetmede bulundu.

GİRİŞ 19.10.2014 13:03 GÜNCELLEME 19.10.2014 14:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde Akil İnsanlar Heyeti üyeleriyle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çözüm Sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. Davutoğlu yaptığı konuşmada Kobani Eylemlerini, İstanbul'da başta Rumlara olmak üzere azınlıklara yönelik tahrip ve yağma olaylarının yaşandığı 6-7 Eylül olaylarına benzetti. 

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları: 

AKİLLERİN TOPLANTILARI KARŞILIKSIZ KALMADI

Akil İnsanların toplantıları karşılıksız kalmadı, raporlar rafa kalkmadı. Akil insanların raporları demokratikleşme paketinde yer aldı. Artık Çözüm Süreci Türk yasama sürecini de bağlayan bir süreçtir. 

KÜRTLERİN DEVLETİ TÜRKİYE

Bizim yapmamız gereken Sosyo-kültürel zemini güçlendirmek. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ya bu sınırlar barışçıl yollarlar kaynaşacak, bütün akrabalar birarada olacak yada insanlar çatışacak. Bizim yapmak istediğimiz şey buydu. Biz bunun için vizeleri kaldırdık.

12 YILDIR KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN HER YOLU DENEDİK

Ya birleştirici yol çizeceğiz. yada modern görünümlü baskıcı grupların tesiri altında kalacağız. Çözüm süreci millidir, yerlidir. 12 yıldır bu meseleyi çözmek için her yolu denedik. Ne olacaksa bu insanların arasında olacak. Oturup konuşacağız dedik.

KİMSE TOPU KARŞI TARAFA ATMAYA KALKMASIN

Bütün siyasi riskleri göze alarak biz bu süreci başlattık. Hükümetten devletten bir şeyler bekleyenler tabularımızı nasıl yıktığımızı görsünler. Kimse topu karşın tarafa atmaya çalışmasın. Bu yol çocuklarımızın elele yürüyeceği bir yol. Çözüm Sürecinin muhatabı milletin kendisidir. Çözüm Süreci bir tarafı ikna süreci değildir. Toplumun her kesimini kuşatan bir süreç. Bu süreci korumalıyız.

BİZE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Süreç sağlıklı şekilde ilerlemedi, birileri sözünü tutmadı ve silahlı güçler içeride tutuldu. Bütün uyarılarımıza rağmen IŞİD'le yanyana durdular. IŞİD zulmü mazur görüldü. Birileri sözünü tutsaydı, Kobani ve PYD'ye bakışımız farklı olurdu. Biz hiç bir zaman ikili bir dil kullanmadık. Bize verilen sözler tutulmadığı halde Çözüm Sürecine bakışımız hükümet programlarında açık bir şekilde yer aldı. 



ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ

Çözüm süreci bizim için tarihi bir süreçtir, bu bölgenin tek başarı hikayesidir. Bunun başarıya ulaşması için her şeyi yapacağız. Süreci Başbakan başkanlığında yürüyen bir mekanizmaya oturttuk.

TIPKI 6-7 EYLÜL GİBİ OLAYLARI GİBİ

"Yepyeni ve olumlu bir ortama giriyoruz, artık çözüm süreci yasal zeminiyle, Bakanlar Kurulu esasıyla, varılan mutabakatlarla büyük bir ivme kazanacak beklentisi içerisindeyken Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü 6-7 Ekim'de tıpkı 6-7 Eylül olayları gibi talanın, baskını, vandalizmin, şiddetin, gaspın, cinayetin her türlüsü işlendi"

ŞUAN DA FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER VAR

Biz özeleştiriden kaçmıyoruz. Şuanda faili meçhuller var. Gelin şu puslu havayı dağıtalım. İşte burada Akil İnsanlar devreye girecek. Herkes şunu bilsin ki Çözüm Süreci devam edecek.

Çözüm süreci tarihi bir süreçtir, başardığımızda prangalar boşalacak. Kanaatlerinizi almak, tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Sosyal vicdanı harekete geçirmek için sizlere ihtiyacımız var.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    sokaklar teröriste teslim. okullar yakılıyor esnaf haraca bağlanmış vatandaş esir.bizde akil insanlardan medet umalım.
    Cevapla
  • semih eroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle. sadece bu değil 60,70,80 ve niceleri 100 yıldır bütün olaylarda cahap ideolojisinin parmağı var hep bir iktidar çıkarma hesabı var ve hep aynı söylemlerle hükümetleri bu olayları engellediği için baskı yapmakla suçlamış bunları demokratik eylemler olarak görmüştür taki iktidarda cahap ideolojisi olduğu vakit en ufak bir protestoyu rejime,cumhuriyete,atatürke,laikliğe bağlamış en sert müdahaleyi meşru görmüştür
    Cevapla
  • yusuf yağcı 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARA VERİLECEK CEVAP MUHAKKAK VARDIR.NİÇİN BİZİMKİLER KONUŞMUYOR. AKP'nin içinde çok aklıselim insanlar var. Söylemesi ayıptır, gerek 17 Aralık’tan önce gerekse sonra AKP’li vekiller bize partiyle ilgili birçok yolsuzluk belgesi verdi.”GÜRSEL TEKİNİN LAFLARI BU
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!