Akdoğan: PKK’ya koridor falan açmayız

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani'ye koridor açılması konusunda net konuştu.

Akdoğan: PKK’ya koridor falan açmayız
Akdoğan: PKK’ya koridor falan açmayız
GİRİŞ 24.10.2014 03:20 GÜNCELLEME 24.10.2014 03:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akdoğan, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu belirterek, "PKK'ya biz koridor falan açmayız. Ne silah geçişine izin veririz, ne PKK unsurlarının Türkiye'den Kobani'ye geçmesine izin veririz" dedi.

"HÜKÜMET ÇARK ETMEDİ"

Akdoğan, Kobani'ye yönelik koridora ilişkin ise hükümetin çark etmediğini söyledi. Akdoğan, "Bizim söylediğimiz şudur: PKK'ya biz koridor falan açmayız. PKK terör örgütüdür. Ne silah geçişine izin veririz, ne PKK unsurlarının Türkiye'den Kobani'ye geçmesine izin veririz. bugün de aynı yerde duruyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuya ilişkin görüşünü ABD Başkanı Barak Obama ile görüşmesinde de gündeme getirdiğini belirten Akdoğan, "PYD konusunda asla zikzak çizilmedi. PYD'ye silah verilmesine dün de karşıydık, Obama görüşmesinde de kaygılarımız, çekincelerimiz ifade edildi, bugün de karşıyız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • postacı 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal.. Helal be bu konuda net tavrımız devam etsin.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    bence hiç birine geçiş vermemeli Kobani de olanlardan bize ne ?. bilhassa ortalığı talana çevirdikten sonra Hükümet resmen dirsek göstermeli bu vandallığı yapacaklarına gitsinler kobanide İŞİD ile savaşsınlar ! bence Türkiyeye batı tarafından çok kötü bir oyun oynanıyor ! bilhassa kürtlere verilen silahlar bir gün bize yöneltilirse şaşmayın !
    Cevapla
  • Sütçü İmam Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yapıyorsunuz. bırakın geçsinler, geçsinler de IŞİD ile yesinler birbirlerini
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    NET DURUŞ DİK DURUŞ !. hükümetin bu kadar çok karmaşa ve kaos içerisinde net duruşu, dürüst tavrını,insanca yaklaşımını takdir ediyorum .....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık