Akkaya: Vicdansızlıktır, sorumsuzluktur!

Yakup Akkaya, "AKP'nin adalet anlayışı parasını ver kurtulsa bu adalet, adalet değil, vicdansızlıktır, sorumsuzluktur" görüşünü bildirdi.

Akkaya: Vicdansızlıktır, sorumsuzluktur!
Akkaya: Vicdansızlıktır, sorumsuzluktur!
GİRİŞ 24.10.2014 10:46 GÜNCELLEME 24.10.2014 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, yazılı açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bakanlığı süresince 5 bini aşkın işçinin, iş cinayetine kurban gittiğini öne sürdü.

Çelik'in, Mecidiyeköy'deki asansör kazasında 10 işçinin yaşamını yitirmesinin ardından ailelere verilen kan parasını savunduğunu iddia eden Akkaya, "8 ailenin 'kan parası'nı kabul ederek, davadan vazgeçmesini değerlendiren Çelik'in, AKP'nin aklını temsil ettiği bir kez daha görüldü" ifadesini kullandı.

Devletin en önemli görevlerinden birisinin adaleti sağlamak olduğunu vurgulayan Akkaya, bugünün Türkiyesinde işçilerin, emekçilerin bile bile iş cinayetlerine kurban edildiğini, bir türlü önlem alınmadığını ve suçluların korunduğunu öne sürdü.

Buna adalet denemeyeceğini belirten Akkaya, "Bütün bilirkişi raporlarına rağmen savcılığın Torunlar İnşaat'ta yaşanan iş cinayetinde takipsizlik kararı vermesi kabul edilemez. İşte bu AKP'nin yargısıdır" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Çelik'in, hayatını kaybeden işçilerin dul ve yetimlerine dair "Dula sahip çıkılıyor, ailelere sahip çıkılma gayreti varsa bu iyi bir durum" dediğini dile getiren Akkaya, işçilerin dul ve yetimlerine sahip çıkmanın, sosyal devlet yükümlülüğü çerçevesinde devletin sorumluluğunda bulunduğunu kaydetti.

Bu sorumluluğun uygulayıcısının da çalışma ve sosyal güvenlikten sorumlu bakan Çelik olduğunu belirten Akkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi Bakana şu soruyu sormak gerekiyor, işçi sağlığını koruyucu önlemleri almayacaksan, bunun sonucunda ölenlere para verilip, ailelerin susturulmasını savunacaksan, o zaman bu bakanlığa niye ihtiyaç olsun? Sayın Bakanın görevi kan parasının ne kadar iyi bir şey olduğuna kamuoyunu ikna etmek değildir, sorumluların cezalandırılmasını sağlamaktır. Kamu adına görevi ve sorumluluğu budur."

Akkaya, Çelik'in, bir an önce takipsizlik kararına itiraz etmesi, 2012'de çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda, yaptırımların yetersizliğini gideren düzenlemeler üzerinde çalışması gerektiğini savundu.

Çelik'in bu açıklaması nedeniyle iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin ailelerinden özür dilemesi gerektiğini iddia eden Akkaya, şunları kaydetti:

"Sayın Bakana sesleniyorum, gidin bu açıklamanızı, Soma'da hayatını kaybeden 301 madencimizin geride kalan çocuklarının gözünün içine bakarak söyleyin, asansör kazasında ölenlerin eşlerinin yüzlerine söyleyin. Onlara deyin ki 'Ölen babanızın, eşinizin değeri bu kadarmış, alın bu parayı oturun'. AKP'nin adalet anlayışı parasını ver kurtulsa, bu adalet, adalet değil, vicdansızlıktır, sorumsuzluktur."

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP zamanında ölenler şehitmi diye sormak lazım buna !. tek parili zamanda ölenlerden çalınanlardan yolsuzluklardan hiç bahsetmiyorlar ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi