Davutoğlu: Nereden çıkıyor bunlar

AK Parti'de erken seçim iddiaları Başbakan Davutoğlu'na da soruldu.

Davutoğlu: Nereden çıkıyor bunlar
Davutoğlu: Nereden çıkıyor bunlar
GİRİŞ 25.10.2014 08:18 GÜNCELLEME 25.10.2014 08:19

AK Parti’nin, “Başkanlık sistemi” projesini hayata geçirecek anayasa değişikliğini yapacak sayıda milletvekili çıkarma hedefinden dolayı büyük önem verdiği Haziran 2015 seçimlerinin, nisan sonu ya da mayıs başına çekileceği iddiası kulisleri hareketlendirdi.

Geçen salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Ak Parti grup başkanvekilleri, sohbet sırasında erken seçim iddiasını da gündeme getirdi. Edinilen bilgiye göre Davutoğlu da en az kurmayları kadar bu iddiaya şaşırdı. Davutoğlu’nun, “Bu konuda bir kararımız yok. Nereden çıkıyor bu haberler?” yanıtını verdiği öğrenildi. Davutoğlu ile yapılan görüşmenin ardından da grup ve genel merkez yöneticilerinden, “Seçim zamanında yapılacak. Belirlenen tarihte bir değişiklik düşünülmüyor” açıklaması geldi.
 
Ancak Ak Parti grubunda, yönetimin, “seçim zamanında yapılacak” açıklamasına karşın 1-2 ay erken seçim beklentisi hakim.  
 
Bu arada partilerin YSK’daki temsilcileri arasında da seçimin öne alınması konusunda öngörüşme yapıldığı ve muhalefetin seçim tarihinin 1-2 ay öne çekilmesine yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Konuya ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtlayan Ak Parti’nin YSK temsilcisi Şeref Malkoç, “Partinin bu yönde bir kararı yok. Ancak YSK’da parti temsilcileri arasındaki görüşmelerde konu tartışıldı. MHP nisan ayını istiyor, diğer muhalefet partileri Nisan sonu Mayıs başı olabilir diyor” bilgisini verdi. Milliyet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...