Eroğlu: Terör örgütlerini besleyecek halimiz yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ” Türkiye birilerinin oyuna gelerek terör örgütlerini besleyecek hali yok” dedi.

Eroğlu: Terör örgütlerini besleyecek halimiz yok
Eroğlu: Terör örgütlerini besleyecek halimiz yok
GİRİŞ 26.10.2014 18:11 GÜNCELLEME 26.10.2014 18:11

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce'de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

Pelemir otelde geniş katılımla gerçekleştirilen ve geniş katılımın olduğu toplantıda konuşan Bakan Veysel Eroğlu, bütün İslam dünyasının gözünün Türkiye’de olduğunu belirterek “Bütün İslam dünyası Arakan’dan Libya’ya kadar. Bosna Hersek’ten Kafkaslara kadar herkes Türkiye’ye bakıyor size bakıyor. Bu yüzden üzeremizdeki mesuliyet Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında yaşayan bir vatandaşın mesuliyetinden çok daha fazla. Bir dönüm noktası. Tarihten bu zamana bakın ne hadiseler ceyran etti. Neler dönüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız söyledi. Bir tarafta IŞİD diğer tarafta PYD onların elinde de Amerikan silahı var diğerlerinin de elinde Amerikan silahı var.  Nasıl oluyor bunlar. Neticede diyorlar ki Kobani’ye Türkiye niye şey yapmıyor. Birisi diyor ‘Türkiye koridor açsın, Türkiye girsin’. Ama biz tabi ki oradan gelen bütün insanlara fark gözetmek sizin neticede insan olarak kucak açıyoruz. Biz sadece bugün onlara değil tarih boyunca Türkiye’ye herkese kapımızı açtık.

“TÜRKİYE BİRİLERİNİN OYUNA GELEREK TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BESLEYECEK HALİ YOK”

Şimdide Kobani’den veya Irak’tan, Suriye’den gelen insanlar ister Yezit olsun, ister Arap, ister Kürt ister Türkmen olsun hepsini insan olarak bağrımıza bastık. Bunu yapacak tek ülke Türkiye’dir. Biz son derece aslında medeniyiz, insancılız. Bizim kültürümüzde var. Bütün insanları seviyoruz. Bu yüzden Türkiye üzerine düşeni yapmıştır yapmaya devam ediyor. Türkiye birilerinin oyuna gelerek terör örgütlerini besleyecek hali yok. Bunu da özetle vurgulamak istiyorum. Orada iç içe oyun var. Teröre asla müsaade etmeyiz.  Bu yüzden bir takım kanuni düzenlemeler yapılıyor. Bir takım maske ile yüzünü örterek askerlerimizi şehit ediyor. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Molotof atamayacak. Molotofta silah olarak sayılacak” dedi.

"YABANCILARIN MAKSADI BÜTÜN MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK"

Bakan Eroğlu, çözüm süreci ile ilgili olarak ise “Çözüm sürecine devam etmemiz lazım. Bunların maksatları yabancıların bütün milleti birbirine düşürmek. Az önce ne dedik planlar çok açık. Böl, parçala, yut. Birbiri ile çarpıştır. İşte orta doğuda olan hadise bu. Bir tarafa bakıyorsunuz Allah Allah deyip hücum ediyor diğeri de Allah Allah deyip hücum ediyor. Aynı ırktan olanlar içlerinde aynı dinden olanlar var. Ama maalesef birileri piyon olarak kullanıyor bunları. Biz çözüm sürecini başlattık. Çünkü çözüm süreci birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştirilmesi ve bu bölgelerde güzel bir barış iklimi oluşturulması. Bu sağlanmaya başlamıştı” diye konuştu.

"BUNUN ADI KAHPELİKTİR"

Bakan Eroğlu, Hakkari’de yaşanan hain saldırıda şehit edilen askerlerimizle ilgili olarak konuştu.

Hakkari’de yaşan olayı kahpelik olarak nitelendiren Eroğlu, “Hakkari’de yaşanan olayda savunmasız 3 askerimiz şehit edildi ve ciğerimiz yandı. Bunun adı resmen kahpeliktir. Ancak Allah inananların her zaman yanındadır. Bilindiği gibi Hicri Yılbaşı’nı kutluyoruz. Peygamber efendimize hicret emri geldi ve Mekke’den Medine’ye göç ederken öldürülmek istendi. Bunun sonucunda peygamberimiz bir mağaraya sığındı ve Allah bizimle beraber diyerek yanında bulunanları teskin etti. Bizim de Allah yanımızdadır. Bunlara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı