"HSYK atamalarında özen gösterilmeli"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yapılacak atamalarda özen gösterilmesi lazım" dedi.

"HSYK atamalarında özen gösterilmeli"
"HSYK atamalarında özen gösterilmeli"
GİRİŞ 27.10.2014 21:13 GÜNCELLEME 27.10.2014 21:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yapılacak atamalarda özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bu özeni özellikle Cumhurbaşkanlığı konumunda olan kişinin göstermesi gerekiyor" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Esma Sultan Yalısı'nda CHP Kültür ve Sanat Platformu'nca düzenlenen etkinliğin çıkışında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Peşmerge'nin Kobani'ye (Ayn el Arap) geçişi hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya karşılık Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yabancı askerlerin olmasını istemediklerini söyledi. 

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı önceki gün HSYK'ya 4 kişi atadı. Bu avukatlardan birisinin AK Partili Pendik Belediyesinde üye olduğu söyleniyor" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yapılacak atamalarda özen gösterilmesi lazım. Bu özeni özellikle Cumhurbaşkanlığı konumunda olan kişinin göstermesi gerekiyor. Oraya seçilecek kişilerin bütün yargıçların vicdanını temsil edeceğini de kimsenin unutmaması gerekiyor ama öyle anlaşılıyor ki Erdoğan oraya ailesinden birilerini seçti, hakim seçmedi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mehmet ayrancı 9 yıl önce Şikayet Et
    kadrolarımız elimizden gidiyor diye daha çok ağlayacaksınız. İ
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    hepsi alevi olunca özen o zaman olur değil mi kılıçtaroğlu.. geçmişte öyleydi de...Niye o zaman bu işte bir yalnışlık var,özen gösterilmemiş diye hökürmedin?
    Cevapla
  • samet 9 yıl önce Şikayet Et
    YARGIDA bize MİLİTAN LAZIM diyen yargıç bir CHP'li ve Şuan CHP milletvekilliği yapmaktadır. İnsan konuşurken biraz EDEPLİ olmalıdır....
    Cevapla
  • Asil_bey(Halil Soba) 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP li Adalet bakanının kadrolaşmak için alacağı hakim ve savcıların hepsini CHP zihniyetli kişilerden seçtiğini açıkladığında hiç bir chp liden gık çıkmıyordu,ne olduda şimdi kadrolaşmadan bahsediyorsunuz.Devleti içinde kadrolaşmayı chp iyi bilir,iyi yapar.Ne oldu keser dödü sap döndü değilmi.BU işler sırayla.O zman bir chp li kadrolaşma olmasın,buraya agtanacak hakim savcılar tarafsız olmalı deseydiniz,şimdi sizin gibi düşünenlerde olurdu.
    Cevapla
  • fatih yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    yargıya militan seçmek sizin tabiriniz. eski adalet bakanınız mehmet moğultayın söylediği "yargıya mhp'lileri ve refah'lıları mı alacaktım" lafı da size ait. bu sözleri açıkça kullanmış ve her şeyiyle kirli bir geçmişe sahip bir partinin böyle saçma sapan iddialarda bulunması komiklikten öte tam bir vurdumduymazlık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler