Şentop: Olumlu gelişmeler yaşandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Çözüm süreciyle birlikte olumlu gelişmeler yaşandı" dedi.

Şentop: Olumlu gelişmeler yaşandı
Şentop: Olumlu gelişmeler yaşandı
GİRİŞ 28.10.2014 23:16 GÜNCELLEME 28.10.2014 23:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şentop, AK Parti Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşananların üzüntü verici olduğunu söyledi.

Şehitlerin ailelerine sabır dileyen Şentop, şunları kaydetti:

"Tabi ateş düştüğü yeri yakar. Biz hepimiz üzülüyoruz ama onların aileleri ve yakınlarının çekmiş olduğu acıyı tasavvur etmemiz lazım. Bu manada Türkiye için çok acı bir hadise. Türkiye uzun süredir bu tür haberleri almıyordu. Bunun sebebi de bu aslında çözüm süreci tablosudur. Bugün tabi bu infialle bu üzüntüyle bu acıyla işte çözüm sürecinin sonucu diye söyleyebilir. Tabi bu acının, bu infialin sonucu olarak bu sözlerin söylenmesine duygusal değerlendirme anlamında biz de normal tabi bir gözle bakabiliriz ama şunu unutmamamız lazım bundan üç sene önce, beş sene, on sene önce Türkiye'de bizim cumartesi günü yaşamış olduğumuz tablo her gün yaşanıyordu. Türkiye her gün şehit haberleriyle sarsılıyordu. Her gün ülkenin bir ilinde, bir ilçesine bir ateş düşüyordu. Bu bakımdan bunu unutmamamız lazım."

Çözüm süreciyle olumlu gelişmelerin yaşandığını anlatan Şentop, CHP ve MHP'nin çözüm üretmeyerek sadece itirazda bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne bakıldığı zaman siyaset olarak AK Parti'nin akla geldiğini belirten Şentop, "AK Parti Türklerin birinci partisi ama Kürtlerin de birinci partisidir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde HDP kendini Kürtleri temsil eden parti olarak lanse etmeye çalışıyor ama nüfus olarak AK Partidir. Kürtlerin en çok oy verdiği parti AK Parti'dir" diye konuştu.

Şentop, AK Parti'nin birçok değeri birlikte tutan değerleri ortaya koyduğunu kaydetti.

Şentop, konuşmasının ardından Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Edirne Şubesi'nce kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıya katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • MOLLA 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi de kıymetini bilen var mı?..ha bire yakıp yıkmalar adam kaçırmalar.olumluluk oldu doğru.ama olumsuzluklar da az değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!