Bahçeli'den Peşmerge eleştirisi

Bahçeli: Yabancı ülke güçleri ile Peşmergeyi bir tutmak, Kuzey Kürdistan'da bağımsızlığı ilan edilmiş bir Kürdistan'ı kabullenmek demektir.

Bahçeli'den Peşmerge eleştirisi
Bahçeli'den Peşmerge eleştirisi
GİRİŞ 31.10.2014 19:17 GÜNCELLEME 31.10.2014 19:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yabancı ülke güçleri ile Peşmergeyi bir tutmak, bugünden Kuzey Kürdistan'da bağımsızlığı ilan edilmiş bir Kürdistan'ı kabullenmek demektir. Bu 4 parçalı Kürdistan'ın birinci ayağı olarak görülmelidir. Zaten de Cumhurbaşkanının en büyük talihsizliği bu gafletin içine düşmüş olmasıdır" dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ermenek'te maden ocağında 18 işçinin mahsur kaldığını hatırlatarak, "işçilerin yemeklerini neden toprak altında yemeye zorlandıklarının ve işverenin maliyeti kısmak adına insan canını ne hakla tehlikeye attığının" her yönüyle araştırılması gerektiğini söyledi.

Soma'dan sonra Ermenek'te de yeni bir maden dramı yaşanmasının geçmişteki acı ve ihmallerden ders alınmadığını gösterdiğini öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sırası ve yeri geldiğinde sorumsuzlukta, ihmalde, tedbirsizlikler halkasında kim ya da kimlerin dahli varsa elbette konuşulacak, haklarında gerekli işlemler yapılacaktır ancak şimdi tüm enerji, tüm çalışma, tüm dua ve temennimizi 18 masumun toprağın altından çıkarılmasına yöneltmek durumundayız. Önemle bildirmek istiyorum ki maden ocağında yaşanan su baskınını doğal afet gibi gösterip yakayı kurtarmaya çalışan şirket yöneticilerine tavsiyem, küstahlığı bırakıp birazcık insafları varsa nedamet göstermeleridir. Dualarımız 18 işçimizin üzerinedir. Allah'tan ümit kesilmemelidir. Umudumuz son ana kadar devam etmelidir."

Isparta'da midibüsün kaza yapması nedeniyle 17 işçinin hayatını kaybettiğini anımsatan Bahçeli, "Bu kaza yüreğimizi kavurmuştur. Buradan vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifa dileklerimi iletiyorum" dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • kerem buyukdeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bhaceli otursun oturdugu yerde, bu kurt sorununun kaynagi MHP'dir, teroru cikaran PKK'yi cikaran MHP zihniyetidir. PKK teroru de, MHP zihniyeti de kandan beslenen olgulardir, baris ortami ikisinin de sonu demektir
    Cevapla
  • adil ağrılı 9 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli bey napsaydık kobaniye işidi mi destekleyelim pkk yımı pkk savaşı kazansa orası anıt şehirleri olur işid kazansa sana komşu buyur burdan yak en mantıklısı öso kontrol onlarda olmalı
    Cevapla
  • Güven 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim ülkemde kurulmasın da nerde kurulursa kurulsun bizene!
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin ülkende de kurulması için uğraşıyorlar. Bu siyasetle başın belada olduğunu hala görmüyormusun. BOP projesinin sonu.
    Cevapla
  • haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    vallahi haklı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün