AK Parti'den Hakan Şükür'e yalanlama

17 Aralık sürecinde AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür'ün "İstifama engel olmak için bakanlık teklif ettiler" iddiasına cevap geldi.

AK Parti'den Hakan Şükür'e yalanlama
AK Parti'den Hakan Şükür'e yalanlama
GİRİŞ 04.11.2014 10:54 GÜNCELLEME 04.11.2014 10:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Şükür'ün iddiasının siyaset anlayışında yer almadığını belirtti. Soylu, "Hakan Şükür'ün açıklamalarının bir hezeyan olduğu kanaatindeyim. Ben böyle bir şey duymadım" dedi.

BAKANLIK TEKLİFİ DOĞRU MU?

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, bir dergiye verdiği röportajda AK Parti hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Şükür, "Size istifa etmeden önce bakanlık teklif edildiği söyleniyor?" sorusuna şu cevabı verdi: "Açık net söylüyorum, partinin ileri gelenlerinden, başbakana yakın biri vasıtasıyla, -ismini gerektiği zaman söyleyeceğim-, istifa etmeden 3 hafta önce 'yakında bakansın, buna göre hazırlıklarını yap' dendi. Hatta ve hatta istifa ettiğim, telefonlarımı kapattığım gün bütün o yetkili kişiler yakınlarımı arayarak döndürmeye çalıştılar ve bunu söylediler bana. 'Bakan yaptık adamı, istifa etmesin' dediler. Ben sadece bir olaya bakarak istifa etmedim. Ama 'Hocaefendi istedi diye istifa etti' dediler. Hiç alakası yok. Daha önce istifa etmeyi düşündüğümü partili birçok milletvekili arkadaşıma dillendirmiştim. Hepsi biliyor bunu."

"AK PARTİ'NİN BÖYLE BİR SİYASET ANLAYIŞI YOK"

Şükür'ün bu açıklamasına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Teşkilat Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Şükür'ün iddia ettiği gibi bir siyaset anlayışının AK Parti'de olmadığını söyledi. Partisinin bu şekilde bir 'bakanlık' teklifinde bulunmayacağını belirten Soylu, "Yani böyle bir şekilde bakanlık teklif edilebileceğini düşünmüyorum. Siyasetin ve AK Parti siyasetinin böyle bir usulünün olduğunu da düşünüyor değilim. Hakan Şükür'ün açıklamalarının bir hezeyan olduğu kanaatindeyim. Ben böyle bir şey duymadım" diye konuştu. 

(Akit)

YORUMLAR 10
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın hakancığım ben bır bakkal açtım senin için en uygun mesleğin bu oldunu düşünerek seni bakkalıma müdür olarak davet ediyorum
    Cevapla
  • Tuz luk... 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen den olsa olsa Tuz luk olur.
    Cevapla
  • baha kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    turk siyasetinin yuz karasi malesef münafik birisi
    Cevapla
  • Mustafa Menfaatlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık başarılı olan insanlara verilir.bu şahıs milletvekilliği döneminde hangi başarısı vardı ki bakan olabilsin.hem hainlik yapıyor hem mmaş alıyor.millet için devlet için neyaptı ki?
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ki sana bakanlık teklif edecekler..iki koyunu bile gütmekte acizsiz..pensilvanyalının ağzının içine bakıp duruyorsun,ne emredecek diye..o ne emrederse onu yaparsın,tuvalete bile gidemezsin izin alamadan..ne konuşuyorsun ki..hangi bilginle bakan olacaksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi