Davutoğlu araya girince vekillerden özür diledi

AK Parti’nin Afyon kampında Çözüm Süreci tartışılırken, zaman zaman milletvekillerinin toplantıları yöneten bakanlara eleştirileri oldu.

Davutoğlu araya girince vekillerden özür diledi
Davutoğlu araya girince vekillerden özür diledi
GİRİŞ 05.11.2014 09:03 GÜNCELLEME 05.11.2014 09:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, toplantıda, “Bu eleştirileri kaydediyorum, ilerde değerlendiririz” sözleri nedeniyle daha sonra özür diledi.

Kampta, üç ayrı salonda ‘Çözüm Süreci’, ‘ekonomi’ ve ‘dış politika’ başlıklı toplantılar yapıldı. Milletvekillerinin büyük bölümü, Çözüm Süreci toplantısına ilgi gösterirken, toplantıya katılan bakanlara eleştirilerde bulundu. Eleştiriler, “Süreçle ilgili alınan kararların milletvekillerine haber verilmediği”, “HDP ve İmralı’nın süreçle ilgili samimi olmadığı” başlıklarında yoğunlaştı. Akdoğan’ın, eleştirileri not ettiği ve ilerde değerlendirileceği şeklindeki sözleri milletvekillerini rahatsız etti. 

AKDOĞAN: BENİ ELEŞTİRİYORSUNUZ AMA...

Toplantıya, Bakan Akdoğan ile Milletvekili Şamil Tayyar’ın atışması ve Mehmet Metiner’in itirazları damga vurdu. Akdoğan, “Beni eleştiriyorsunuz ama ben çözüm sürecinden doğrudan sorumlu olan bakan değilim” demek zorunda kaldı.

BAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Milletvekilleri bu konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilettiler. Davutoğlu, böyle bir üslubun doğru olmayacağını, toplantıları milletvekillerinin eleştirilerini dile getirmeleri için yaptıklarını ifade etti. Davutoğlu ile konuşan Akdoğan, bir sonraki oturumda, “Bir akademisyen olarak, eleştirileri değerlendirmek için kaydettiğimi dile getirirken, bazı arkadaşlarımı üzmüş olabilirim, farklı bir amacım yoktu, hepinizden özür diliyorum. Kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Başbakanlığı döneminde tüm toplantılarda yaşananları “kara kaplı defterine” yazıyordu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakan bana hic guven vermedi ve vermiyor . (Sebeblerim var)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!