Emine Ayna'dan çok tartışılacak sözler!

Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna Batman'da yapılan kongrede çok tartışılacak sözler sarfetti.

Emine Ayna'dan çok tartışılacak sözler!
Emine Ayna'dan çok tartışılacak sözler!
GİRİŞ 16.11.2014 06:31 GÜNCELLEME 16.11.2014 06:38
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Kongresi'ne katılarak 'Çözüm sürecini' değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, "O masadan, müzakere ve diyalogdan ya anlaşma ya da savaş çıkar. İkisinin ortası yoktur. O masanın devrilmesini asla istemiyoruz. Abdullah Öcalan'ın elini güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Batman'da bir düğün salonunda yapılan DBP İl Kongresi'nde konuşan Ayna, 'Çözüm süreci' ile ilgili müzakere ve diyalog masasından anlaşma çıkmasını istediklerini ifade ederken şöyle konuştu:

"O masanın devrilmesini asla istemiyoruz. Bu konuda taşıdığımız sorumluluk o masada bizim adımıza görüşen Başkan Öcalan'ın elini güçlendirmek istiyoruz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama o masadaki en büyük sorumluluk Türkiye Cumhuriyeti devletine düşünüyor. Çünkü Başkan Öcalan orada esirdir. Normal şartlar altında görüşen iki kişinin eşit şartlarda olması gerekiyor. Öcalan, dünyanın göbeğinde tek bir adada esirdir, tutsaktır. Bu yüzden en büyük sorumluluk Türkiye Cumhuriyeti'ne düşüyor."

YORUMLAR 53
  • BU DİZELER YETER 9 yıl önce Şikayet Et
    5. kıta: Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. 6. kıta: Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. 7. kıta: Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. 8. kıta: Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. 9. kıta: O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım. 10. kıta: Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!
    Cevapla
  • ali haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    çok şımardılar hakaten savaşla tehdit etmeler filan 2010 da daha 1000 1500 pkklı dağlarda f16 larca oldurulmuştu ve sonrasındada sureç başlamıştı bidahamı yapmk lazım acaba devletin gücü ve ciddiyetini hatırlatmak için
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    ne demişse doğru demiştir bugüne kadar sizler haddinizi aştınız bundan sonra kimse size boyun eğmeyecektir
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    savaş çıkarmış zaten şahsen benim aradığım odur.üçbuçuk teröristle ne yapacan kızım,istersek topyekün bir saldırıda ,bir hafta sürmez ne pkk kalır ne kobani kalır,yedi ceddinizi kuruturuz haberin olsun .sen bakma otuz yıllık sürece ...............
    Cevapla
  • sen de savaşacak mısın? 9 yıl önce Şikayet Et
    cevap: yok ben işverenim de şey vergi de falan filan
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    çıksın ama senin gibiler öne geçsin,mazlum inançlı kürt halkını öne sürme. ha tamammı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek