CHP ve MHP'yi küplere bindirecek sözler

Çözüm süreci üzerinden CHP ve MHP’yi eleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “ortaklığınızı bir adım daha ileri götürün birleşin" dedi.

CHP ve MHP'yi küplere bindirecek sözler
CHP ve MHP'yi küplere bindirecek sözler
GİRİŞ 16.11.2014 18:15 GÜNCELLEME 16.11.2014 18:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya’da partisinin Erdem Beyazıd Kültür Merkezi’ndeki Kepez İlçe Teşkilatının 3. Olağan Kongresine katıldı. 

‘Bugün Türkiye’nin en önemli sorunlarının başına muhalefet geliyor’ diyen Bakan Bozdağ, “  Bütçe açığı değil, muhalefet açığı geliyor. Biz bunu kapatamıyoruz, bunların da kapatacak mecali yok. Türkiye güçlü iktidarı olduğu gibi güçlü muhalefet olmalı ”diye konuştu.

Terör meselesini halletmek için hükümetlerin denemediği yol kalmadığını dile getiren Bakan Bozdağ,  “Olağanüstü hal ilan edildi mi edildi, bitti mi terör. Özal 5 bin terörist var diyordu, hala 5 bin terörist belki daha fazla terörist var, sinekleri etkisiz hale getirmekle yetmiyor. Şehitlerimizin sayısı azaldı mı azalmadı. Türkiye bu tehditten korundu mu korunmadı, kurtulmadı. Türkiye yanlış yapıyor diyorlar, demokratik açılım diyor, terör sona ersin, silahlar sussun sonra bırakılsın barışın dili Türkiye’nin kalıcı dili olarak egemen olsun, huzur sükun Türkiye’nin her yerinde olsun. Türkiye’mizin 4 bir yanı kalkınsın, gözyaşı kan dursun, analar ağlamasın. Neresinde bölücülük var, biz bunu diyoruz, Sayın Bahçeli, Kılıçdaroğlu kalkıyor siz ülkeyi bölüyorsunuz diyor” dedi.

‘Şehidimizin ruhu çözüm süreciyle incinmez’ diyen Bakan Bozdağ, “Bizim şehitlerimiz terör bitsin diye şehit olmuştur. Ülkemize huzur sükun gelsin diye şehit olmuştur. Yoksa ben şehit oldum benden sonrada başkası şehit olsun diye olmamıştır.  Bizim uğruna şehit  olduğumuz mücadeleyi kardeşlerimiz nihayetlendirdi. Kanı durdurdu terörü sona erdirdi. Bu beladan ülkemizi kurtardı diye Allaha şükredecektir. Biz öyle inanıyoruz. Ama şimdi birileri kalkıp şehitlerimizin yakınlarını gazilerimizi istismar için yarışa giriyorlar. Ey Bahçeli, şehit cenazelerini miting alanına çevirme dışında bugüne kadar terör meselesinin  halli için hangi projeyi ortaya koydun. Sen iktidardayken bu ülkede kıyamet koptu. Terör örgütünün ele aşı yakalandı. Yargılaması devam ediyordu o süreçte  örgüt durmuştur. Sen durdurmadın hangi mücadeleyi yaptın. Hangi kanunu çıkardın. Sen ne yaptın biz Ak Parti olarak geri aldık. Bu iş artıverdi. Bir tanesini söyle ben duyayım. Yaptıkları şey yok. İdam kararı çıktı Yargıtay onadı. Kesinleşti. Başbakanlıkta merhum Ecevit’in bir tarafında Bahçeli bir tarafında Mesut Yılmaz vardı. Dosyayı başbakanlıkta tutan sesin sensin. Sonrada Erzurum’dan ip atıyor. Demek ki  Ankara’dan attığı ip ta oraya kadar gitmiş. MHP’nin terörü istismar etmek dışında Türkiye’de terör konusunda yaptığı ikinci bir şey olmamıştır” ifadelerine yer verdi.

"CHP VE MHP BİRLEŞİN. İSRAF OLMASIN"

Çözüm sürecinin bir çözülme olmadığını işaret eden Bakan Bzodağ, “Bir birlik kardeşlik ve Türkiye’nin huzurunu sükunun her bölgede tesis etme sürecidir. MHP benim aklım yetti yeteli ülke bölündü bölünüyor lafı söylüyor. Dün kominizm geliyordu, şimdin bahseden yok. Onun için 12 Eylülden önce binlerce fidan toprağa gitti. Sonra geldiler 99 da hükümet ortağı oldular. Ortak odlunda  gencin ölümüne neden sebebiyet verdiniz. Bak şimdi ne oldu ortak belediye başkan adayı gösteriyorlar. Yetmedi ortak Cumhurbaşkanı adayı gösteriyorlar. Onun için ben diyorum ki bu ortaklığı bir adım daha ileri görün yani birleşin. İki tane levha, iki tane genel başkan, iki tane teşkilat iki tane grup zaman mekan ve para israfı. Bu israfa son verin. Tekleşin.  Daha iyi olur. Slogan atmak kolay, siyaseti ülkenin her yerinde yapacaksın. Burada teşkilatlarınız nasıl çalışıyorsa oralarda da öyle çalışsınlar. Sadece belli bölgelerde siyaset yapmayı bırakıp, her yerinde yapmak olacaktır. AK Parti’nin ortaya koyduğu çözüm sürece Türkiye’yi büyütecek bir süreçtir. Bunu istemeyen uluslararası güçler var, içeride hainler var. İstiyorlar ki Türkiye bir 30 yıl daha terörle uğraşsın istiyorlar” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü muhalefet dediğiniz size kul köle olmaktan geçiyor galiba.
    Cevapla
  • sana göre 9 yıl önce Şikayet Et
    mualefet demek boş boş yatıp proje üretmemmek yani öylemi aman kimsenin hayrına bişey yapmayıp pusuda bekleyen kurt misali hata olunca saldırın el insaf....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı