Tarhan'ın Anadolu Partisi Kapatılabilir!

Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi ismine itiraz ederek YSK'ya başvurdu.

Tarhan'ın Anadolu Partisi Kapatılabilir!
Tarhan'ın Anadolu Partisi Kapatılabilir!
GİRİŞ 17.11.2014 19:05 GÜNCELLEME 18.11.2014 15:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi'nin ismine itiraz ederek, "Anadolu Partisi'nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye (SPY) aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir" uyarısını yaptı. Hastürk, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki ayrı başvuruda bulundu.

ANADOLU PARTİSİ'Nİ UYARDI

gazetevatan.com'da yayınlanan habere göre Siyasi Partiler Yasası'nın 96. Maddesine işaret eden ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından kurulan Anadolu Partisi'nin ismine itiraz eden Hastürk şöyle dedi:

"Siyasi Partiler Yasası'nın 96. Maddesi…Bu 1992'de değiştirildi. Yeni haliyle şu; komünist, anarşist, faşist, teokratik, rasyonalist sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarda siyasi partiler kuramaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz. Birkaç gün evvel bir parti kuruldu, Anadolu Partisi. Anadolu Partisi'nin ismi Anadolu Partisi olarak geçemez. Bu 96. Maddeye aykırıdır, acilen ilgili merciler bu partinin isminin 96. Maddeye aykırı olduğunu belirterek gerekli işlemi yapmaları gerekir."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 8
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bence sevsek de sevmesekde eğer bugünkü chp gibi olmayıp bu toprakların yani milli duruş sergilerse gerçek chp o olur bence buda çok önemlidir der fakir
    Cevapla
  • Muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    O kural bir tek Müslümanlara işler. Sıkıntı yok. Türkiye'de komünist parti yok mu sanki
    Cevapla
  • Ali Kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş AK Parti gibi en az 20 yıl iktidarı garantilemiş bir parti varken siz yeni yetmeler hangi mantıkla parti kuruyorsunuz. çok yürek yemekten oluyor bunlar olsa gerek.
    Cevapla
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim için bundan sonra cehape; tarhanın kurduğu partidir. Muhalefet olarak ta onları kale alıyorum. Cehapeyi zaten ciddiye almıyordum bundan sonra da ciddiye alınacak bir parti olarak görmüyorum.
    Cevapla
  • onur 9 yıl önce Şikayet Et
    anadolu partisinden birşeyler olur veya olmaz emine ülker tarhanın ayrıldıgı partisinide kurdugu partiyide hiç bir şekilde desteklemem fakat şöyle bir durum var ki bazende haksızlıklar olmuyor degil ülkemizde şimdi melih gökcek ankarasporun ismini osmanlıspor olarak degiştirdi buna kimse ses cıkarmadı şimdi bir partinin ismi anadolu bu ismi kullanamaz diyorlar peki ne fark var bir takımın ismide osmanlıspor futbolda şiddet küfr almış başını giderken bir takımın bu ismi kullanması ne kadar dogru ona kalırsa osmanlıda bizlerin atası bence bu isimde degiştirilmeli daha ne yazalım yazılacak o kadar düşünce varki umarım anlayan anlamışdır
    Cevapla
  • Haklısın 9 yıl önce Şikayet Et
    Temelde haklısın, seninle aynı fikirdeyim. Bu yasaklar kalksa daha iyi olur. Ama duygusal değilde objektif bakarsan futbol kulüplerinin ismi şu olamaz diye kanun yok fakat siyasi partilerin ismi şu olamaz diye kanun var. Buna göre değerlendirirsen o kişinin kapatmak için başvurmasını anlayabilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'