Davutoğlu: Kürtler temsil hakkını bize verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

GİRİŞ 20.11.2014 00:45 GÜNCELLEME 20.11.2014 04:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Türkiye ekonomisinin başarısının üç temeli var: Siyasi istikrar, makro ekonomik istikrar ve yapısal reformlar.

- Türkiye artık edilgen bir taraf olmaktan çıkıp dünya ekonomi politikalarına yön veren bir noktaya geliyor.

-  12 yıllık döneme bakılırsa iç barışı tahkim ettikçe büyüdüğümüz görülür.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Ne olursa olsun çözüm sürecini başarıya ulaştırmakta kararlıyız. Seçim çalışmalarını Hakkari'den başlatacağım. Çözüm sürecindeki olumlu havayı sürdürmek herkesin görevi. Türkiye'de bütün vatandaşların aidiyet hissini güçlendiren bir anlayışı yerleştirmemiz lazım.

 "NİHAİ HEDEF SİLAHLARIN BIRAKILMASIDIR"

Süreçte gelinmesi gereken yer her talebin yerine gelmesi, şiddet ve silah dili kullanılmaması. Kimsenin tekrar silah dili kullanmaması lazım. Çözüm sürecinde nihai hedef silahların bırakılmasıdır. Kamu düzeni üzerinde herhangi bir ipotek kabul etmeyiz. 

"HDP'NİN ÖZELEŞTİRİ YAPMASINI İSTİYORUZ"

Herkes her türlü siyasi görüşünü ifade eder, silaha başvurursa bu suçtur.  Demirtaş ile görüşmemde "cumhurbaşkanı adayı olmanızdan memnun oldum" dedim. Türkiye'nin geneline hitap edeceğini söylüyordu. Cumhurbaşkanı olsaydı 6-7 Ekim'de nasıl bir tavır alıcaktı? Özeleştiri yapmalarını istiyoruz. Biz de yapıyoruz. 

ALEVİ AÇILIMI

Türkiye'nin süratle bütün vatandaşlarında aidiyet hissini yükseltmesi lazım. Çözüm süreci sadece Kürtlere dönük değil, bütün vatandaşlara yöneliktir. Tunceli'ye uzun zamandır gitmeyi arzu ediyordum. Orada da görüşlerimi ifade edeceğim. 

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de her şeyin normal seyrettiğini göstermek lazım. Normal seçimler normal vaktinde olur, haziranda. Bunun için toplumda bir seçim atmosferi beklentisi de oluşturmak doğru değil" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • fy7 9 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın kardeşim beddelllide bedelsizde askerlik denen saçmalığı yapmayın
    Cevapla
  • babanız 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sana yetki vermedim kendine kürdüm diyen ve kürt kültürü dili felsefesi gelenek görenekleri için bir şey yapan hiç bir kürt akp chp veya mhp ye oy vermez vermedi ancak çıkarı rantı yada kendini inkar eden evinde bile kürtçe konuşmyan yada para için kendini satıp koruyucu cehş olanlar dışında
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır teröre giden paralar şimdi kime gidiyor bunun açıklanması şart. çözüm süreci yanlışından dönülmeli. pkk ya sert cevaplar verilmeli.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Ali Beyi şiddetle kınıyoruz. Ülkenin başbakanı milletin temsilcisi karşısında nasıl ayak ayak üstüne atabiliyosunuz. Başbakanın nezdinde millete saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Kesinlikle özür dilemeli örnek olsun..
    Cevapla
  • vatan 9 yıl önce Şikayet Et
    iyice kafayı yediniz .Sigara içen ve ayak ayak üstüne atanlara tepki göstereceğinize ; bayrak indirenlere , askere polise arkadan kurşun sıkanlara , okulları yakanlara ve memleketi satanlara tepki gösterin biraz !!!
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı torunu askerden kaçarmı, siz nasıl osmanlı torunlarısınız.yoksa osmanlının ukraynadan torunlarındanmısınız siz?
    Cevapla
  • Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuzun ihtiyaç duyduğu yerlerde ve daha iyi imkanlarda ailesi yanında meslek sahibi arkadaşlara askerlik yaptırmalı bu ülkede hepimiz biriz ve beraberiz..!Ama gene de vatanı yeri geldiğinde müdafası için güvenlikle ilgili askeri ön bilgi verilmeli.. çok kritik coğrafyadayız..! bana göre en az 5 ay olmalı..!
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    yav he he zaten bir tek siz okuduz.bende meslek lisesinden mezun oldum 17 yaşında. 19 da üniversiteye girdim okul bitti askere gittim ve 25 yaşında atanıp memur oldum şimdi 32 yaşındayım evli mutlu çocuklu bir devlet memururuyum.çıkın en azından vatan hainleri gibi vicdani retciyim diyin safınız belli olsun.çakma osmanlıcılar sizi
    Cevapla
  • hoppala 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli torunu senin bu devlete ne faydan var???? bende dis hekimiyim meslek liseli oldugum icin universiteye yerlesene kadar epey zaman harcadim ise yaramaz sinavlarda... yas 32 bide Allah kismet etti 1.5 yasinda cocugum var ve ise baslayamiyorum askerlik sorunum oldugu icin... simdi ben devlete 17.000 tl verip askerlik yapmazsam mi iyi yoksa bana ayda 3.000 tl veripte yillik 33000 tl verseler mi iyi?? bizim bedelli bekleyenlerin cogu zaten lisans mezunu... ben ne anlarim savastan???
    Cevapla
  • mermer 9 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka kardesim? 30 yasima kadar okudum, yurtdisinda master yapip kariyer yaptim ve memlekete hayrim olsun diye geri döndüm. Su saatten sonra beni askere alsalar ne almasalar ne.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor