MHP'den ilginç askerlik teklifi!

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, akademisyenlerin askerliklerini üniversitelerde yapabilmeleri için kanun teklifi verdi.

MHP'den ilginç askerlik teklifi!
MHP'den ilginç askerlik teklifi!
GİRİŞ 25.11.2014 18:01 GÜNCELLEME 25.11.2014 18:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bulut'un TBMM Başkanlığına sunduğu "Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"nin gerekçesinde, üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin vatani görevlerini 6 ay süreyle kısa dönem veya 1 yıl süreyle uzun dönem olarak yaptıkları hatırlatılarak, bu süre içinde bilim, sanayi ve üretimden uzak kaldıkları belirtildi.

Türkiye'deki üniversite sayısının 183'e çıktığı belirtilen kanun teklifinin gerekçesinde, akademisyen açığının hissedilir oranda arttığı ifade edilerek, yaklaşık 50 bin öğretim üyesine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Akademik personelin bilim ve eğitimden koparılmadan vatani görevlerini yerine getirebilmeleri gerektiği kaydedilen gerekçede, doktorasını yapmış akademisyenler 2015 yılının Ağustos ayında 1 ay silah eğitimi alarak, 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) onay vereceği üniversitelerde bütün özlük hakları aynı kalarak vatani görevlerini yerine getirecek.

Doktorasını yapmamış (okutman, uzman ve öğretim görevlileri) akademisyenler ise yine YÖK'ün uygun gördüğü üniversitelerde 6 ay süreyle görev yaparak askerlik görevlerini yerine getirmiş olacak.

Akademisyenler askerlik görevleri süresince memuriyetleri itibariyle hak ettikleri ücretleri almaya devam edecek ve maaşları YÖK tarafından ödenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • MAKUL 9 yıl önce Şikayet Et
    Askerliğimi Şırnak ta yaptım. 40 yaşında bir doçent devremiz vardı. Adamın yürüttüğü sürüyle uluslar arası proje vardı.5 ay boyunca bizimle beraber toprağı belledi. Doçentin toprağı bellemesi devletimize bir şey kattı mı? BENCE PROFESYONEL ASKERLİĞE GEÇİLSİN. HER VATANDAŞ DA SADECE 2 AY ACEMİLİK EĞİTİMİ ALSIN.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Valla şu ara akademiye iyi kafayı taktılar. 12 yıllık akp li olarak söyleyim, artık gıcıklanmaya başladım.sanki bu memlekette akademisyen hakim savcı var başka kimse yok.
    Cevapla
  • ASKER 9 yıl önce Şikayet Et
    AKEDEMİSYENMİ YOKSA OY MU YOKSA TANIDIKLARMI KİMLE GÖRÜŞÜP BU KANIYA VARDINIZ NİCİN SEPEP DAHA ÜLKEMDE AKEDEMİSYENİN BİRİ KALKIPTA Bİ FAYDASINI GÖREMEDİM EFENDİ BİRDE MAAŞŞŞŞ
    Cevapla
  • fezair 9 yıl önce Şikayet Et
    abdullah kardeşim , evet okumamış birisiyim , cahilim ama hala eşitlikten yanayım.
    Cevapla
  • Burak 9 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite okumuş olan birisi olarak kesinlikle karşıyım. Yüksek lisans yapmak, doktora yapmak ülkemizde yüksek oranda torpile dayanıyor ve gerçekten çok kolay. Bir torpil de devletten yapılmasının hiçbir mantığı yok. Ülkemizin eğitim sisteminin en çürük halkaları üniversite hocalarıdır, araştırın bak ciddiyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi