CHP, MHP ve HDP'ye anket darbesi

CHP, MHP ve HDP'lilerin yüzde 50'den fazlasının AK Parti'nin çalışmalarını başarılı buluyor.

CHP, MHP ve HDP'ye anket darbesi
CHP, MHP ve HDP'ye anket darbesi
GİRİŞ 01.12.2014 14:10 GÜNCELLEME 01.12.2014 14:10
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde yaptıkları anket çalışmalarıyla yerel seçim sonuçlarını bilen Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici önümüzdeki genel seçimleri değerlendirdi.

Gezici yaptığı açıklamada şunları söyledi: 2015 genel seçim sonuçlarını belirleyici en önemli unsur ekonomi, dünyada da bu böyledir. Ekonomide büyüme arttığında, iktidarın oyu da hızla artıyor. AK Parti güvenin temel nedeni de budur.  Büyüme dediğimiz şey vatandaşın hanenin geçimine yansıyan bir şey. Türkiye’deki seçmenin % 56’sının ekonomideki büyümeye göre oy verdiği gözlemleniyor. Özellikle AK Parti seçmenin tercihi ekonomidir. Dünyada seçmenin tercihini ekonomiden yana kullanılması, ülkedeki demokrasinin de geliştiğinin göstergesidir.

AK Parti’nin 2002 yılından bu yana iktidarda olması onun denenmiş ve beğenilmiş, en önemlisi vatandaşa hizmetlerinde başarılı bulma oranlarında bir düşüş gözlenmiyor. Halkın % 76’sı sağlık hizmetlerinden memnunum diyor. Genel hizmetlerinden memnunum diyenler % 62’dir. CHP, MHP ve HDP seçmenlerinin bile % 50 den fazlası başarılı buluyor. Ak Parti’den oy koparmanın oldukça zor olduğu görülüyor. Muhalefetin çalışmalarında da seçmenin tavrını değiştirecek bir hikaye veya farklı bir söylem olmaması seçmen geçişlerinin kalıtsal kalmasına sebep verebiliyor.  

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 19
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP nin ekonomi, sağlık, gıda, bilim ve teknoloji, kamu kurumlarındaki düzen, yol, bina tesis çalışmalarını büyük bir ilgiyle takip ediyorum. neredeyse ülke çağ üstüne çağ atladı. yaptıları her hizmetten dolayı Allah razı olsun. Kınadığım hususlar ise, suriye olaylarındaki rolü, pkk ile anlaşması, ayn al arap olayındaki rolü, gibi konulardan dolayı ise kınıyorum. yinede mecburen akp'ye oy vereceğiz. ama bence ana muhalefet bu seçimde değişebilir. yada mhp oyunu kat ve kat artırır diye düşünüyorum. hdp oy artırır. chp ya yerinde sayar yada düşüş yaşar.
    Cevapla
  • Hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP, Emeklilik maaşlarını düşürsün, Oyum AKP'ye, Patronun işçinin çalışma saatlerinden çalmasını, maaşından çalmasını, sigortasından çalmasını engellesin oyum AKP'ye. AKP önce Türkiye'deki fakir fukaraya iş sağladıktan sonra diğer insanlara da sağlasın (ama önce kendi vatandaşına) oyum AKP'ye. Ha bunları yapmadıktan sonra ben vijdanen geri kalan herhangi bir partiye veririm. Seçilmeseler bile.
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    yani üçü terazinin bir gözüne çıksalar ağırlıkları AKP kadar olmuyor !
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekdede herkes Ak partiden memnun..önümüzdeki seçimde AK partinin oyu tahminen %50 - 55 arası olacak
    Cevapla
  • lodos 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yolsuzlukları hırsızlıkları nasıl sindirebiliyorsunuz anlamış değilim bunları görmemek için kör olmak lazım yuh diyorum
    Cevapla
  • mfl 9 yıl önce Şikayet Et
    bol haşhaş bol vitamin demişler ama sen yine fazla kaçırmışsın şakirtttt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim