Aynalar tişörtler CHP'nin kasasından

CHP'nin 2010 yılı hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi akla hayale sığmayan harcamaların parti kasasından yapıldığını tespit etti.

Aynalar tişörtler CHP'nin kasasından
Aynalar tişörtler CHP'nin kasasından
GİRİŞ 07.12.2014 09:56 GÜNCELLEME 07.12.2014 09:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi yöneticilerin parti kasasındaki parayla özel kartivizit bastırdıklarını, Nokia ve Samsung cep telefonu hatta motosiklet aynası dahi aldırdıklarını belirledi. Usulsüz harcamaları yapan CHP'liler bunların parti gideri olduğunu söyleyecek kadar da yüzsüzleşti. Yüksek Mahkeme belge isteyince de hiçbir şeyi ispat edemedi. CHP'nin en büyük usulsüz harcama kalemi 2010 mart ve nisanında iki parça halinde Halk TV'ye ödenen miktar oldu.

PARA HALK TV'YE

Anayasa Mahkemesi, bu tarihlerde Halk TV'ye usulsüz yollarla 150 bin TL aktarıldığını belirledi. Parti yöneticilerinin kişisel davaları için BMK Hukuk Bürosu'na 12 bin 678 TL para aktarıldı. Mahkeme, bu üç kalem harcamanın da parti faaliyetiyle ilgisinin bulunmadığına karar verdi. CHP çok sayıda parti çalışanına da borç para verdi. Bunlardan ikisini geri almadı. Gerekçe olarak da "Partiye yıllarca hizmet eden bu kişilerin mağdur olmaması için yapılan ödemelerden herhangi bir kesinti yapılmamıştır" savunmasını yaptı. Mahkeme bu gerekçeyi kabul etmedi.

İSİMSİZ BİLET

CHP'nin her yıl Hazine'den edindiği gelirle parti yöneticilerine spor malzemeler dahi aldığı ortaya çıktı. Spor takım, ayakkabı, gömlek, pantolon ve tişört faturalarını gören Anayasa Mahkemesi "Bu harcamalar parti faaliyeti için olamaz" dedi. Usulsüz harcamalar içinde 7 ayrı isimsiz uçak bileti de dikkat çekti. Partililerin özel araçlarına benzin aldıkları da tespit edildi.

ŞEROYA "HELAL SÜT"

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin kadrolu kedisi "Şero"nun süt ve kumu nedeniyle 2009 yılında yapılan 14 TL'lik harcamayı usulsüz bulmuştu. CHP'nin 2010'da kediye aldığı süt ve kumu parti bütçesinden karşılamadığı anlaşıldı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 11
  • mürşit 9 yıl önce Şikayet Et
    iki körün dolma yerken konuştukları aklıma geldi.biri neden ikişer ikişer yiyorsun deyince diğeri ikimiz de körüz,ikişer ikişer yediğimi de nereden çıkardın deyince soruyu soran kör, başımdan pay biçiyorum, çünkü ben ikişer ikişer yiyorum demiş.bu solak ve laik kadroların tarihi yolsuzluk ve talanlarla dolu olduğu için herkesi kendileri gibi hırsız sanıyorlar.
    Cevapla
  • akinci64 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP den baska ne beklenir dürüst Gandi SSK yi da batirmiste kendisi cok usta hesap uzmanidir? ama nereye elini atsa animallah batiri öyle bir uzman siz anladiniz???
    Cevapla
  • kedinin ismine dikkat 9 yıl önce Şikayet Et
    adamların usulsüz harcamaları olduğunu biliyorduk zatende o deninin ismi neyi çağrıştırıyor. insanlara (arile ŞARON) israilli yahudi, nedir bu ya ...!
    Cevapla
  • Gündüzbeyli 9 yıl önce Şikayet Et
    Kiliçtaroğlu başkalarına suçatarak suçunu bastırıyor.Yavuz hırsız misali.
    Cevapla
  • Bekir Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Canım adı kaynak Kemal. Kaynağının nerden olduğu belli değil mi? Yoksa akla ziyan seçim vaadlerini de mi bölye CHP'ye ödettirecek acaba? Ya da tam tersi olur. Halka vaad eder CHP'ye akıtır Sonra o paralar böyle iç edilir. SSK'yı nasıl batırdıysa bu da öyle olur.
    Cevapla
  • KEDİLERİNİN ADIDA ŞERO'''''YMUŞ :) 9 yıl önce Şikayet Et
    NEYDİ GANDİ KEMAL MIYDI. PARA KAYNAK FİNANS GANDİ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
İzmir'de peş peşe yangınlar