Demirtaş: Kıyamet kopartır, sokakta engelleriz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan güvenlik paketini ile ilgili çok sert sözler söyledi "sokakta engelleriz" diye tepki gösterdi.

Demirtaş: Kıyamet kopartır, sokakta engelleriz
Demirtaş: Kıyamet kopartır, sokakta engelleriz
GİRİŞ 09.12.2014 08:59 GÜNCELLEME 09.12.2014 13:35
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Demirtaş; "Kobani olayları bahanesiyle çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumdan muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız. Polis çocuklarımızı vurup öldürecek. Sonra "elinde taş vardı" diyecek" dedi.

Bu Yasa çıkarsa ters teper diyen Demirtaş, " Zulüm düzenleri kendini yıkar. AK Parti darbe karşıtı söylemlerle geldi darbenin bütün nimetlerinde faydalanıyor" ifadelerini kullandı.
 
SÜRECİ DİNAMİTLEME POTANSİYELİ
 
Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip bir yasa. Daha yasa çıkmadan Yüksekova’da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat edecekler. Başbakan’ın ‘vur’ dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra ‘yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı’ diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek. Bunu hangimiz içimize sindirebiliriz? Bu sadece Kürt’e karşı çıkarılmış yasa da değil, Batı’da da her yerde bu yasayı çok sert uygulayacaklar. Her yerden ortak muhalefetle bu güvenlik yasasına karşı çıkmak lazım.
 
Kaynak: Bugün

YORUMLAR 223
  • sedat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı dinleyecek her kürt ahmaktır. Ben de kürdüm ama ahmak değilim..
    Cevapla
  • FAHRİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın DEMİRTAŞ bir yanlışın üzerine gidiyor. Bu yasa 6-7 ekim olayların ürünüdür. O günler eylemlerinde şiddet uygulanmasaydı. Yakıp yakmasaydılar araçları ateşe vermeseydiler bu yasanın çıkmasına ihtiyaç olmayacaktı.Sayın Demirtaş şiddete taraf mı? Halk şiddet istemiyor ki? Molotof,Havai fişek, taş ve sopalar öldürücü olduklarına göre kullanan ceza alması halk uygun görüyor. Siyaset parlamentoda olur,Sokakta değil,
    Cevapla
  • edebiyat 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi de birader, elinde molotof olana yüzünde maske olana karı kıyafetiyle sokağa çıkap dükkan yakana ne yapmalıyız onu da söyler misin. siyasi partisiniz ya o yüzden bir çozüm öneriniz vardır.olmalı. pardon sizi dgiğer normal partilerle eş tutmuşuz. sizinki külhanbeylik yakarız yıkarız edebiyatı.
    Cevapla
  • Tuğbey 9 yıl önce Şikayet Et
    CB.seçimlerindeki tutnundan dolayı 15 hz.seçimlerinde bir türk olarak Demirtaş'a oy verecektim.Ama şimdi zıkkımın kökünü alsın.
    Cevapla
  • gerçek kürt 9 yıl önce Şikayet Et
    Kıyameti koparacak olanlar arasında senin de çocuğun olacak mı? Yoksa herzaman ki gibi fakir fukaranın çocuğunu mu öne süreceksin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti