Süreyya Önder'den 'özerklik' açıklaması

'Taslakta özerklik var' diyen HDP milletvekili Önder, sözlerine açıklık getirerek 'Taslakta özerklik diye bir başlık yok.' dedi.

Süreyya Önder'den 'özerklik' açıklaması
Süreyya Önder'den 'özerklik' açıklaması
GİRİŞ 11.12.2014 00:45 GÜNCELLEME 11.12.2014 04:16
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ahmed Arpat'ın sunduğu 'Yakın Plan' programına telefonla bağlantısıyla konuk oldu.

Önder, telefon bağlantısında "Taslakta özerklik var" sözlerine açıklık getirdi. 

Önder, şunları ifade etti:

''TASLAKTA ÖZERKLİK DİYE BİR BAŞLIK YOK''

"Bunların hepsi, üzerinde tartışılacak başlıklar hakkında daha ilk defa nitelikli bir müzakereye nasıl geçilir, bunun başlıkları neler olur, konu ve alt başlıklar, yönteminin tespit olması gerekir. Sayın Akdoğan görüşmemizden sonra da ifade ettiğimiz gibi bir tıkanma söz konusu değil. Taslakta özerklik diye bir başlık yok. Yerel idarelerin demokratikleştirilmesi, kaynakların çoğaltılması gibi bir dizi içerik var."

''BELKİ BU BİZİM EKSİKLİĞİMİZ''

''Açıkçası bundan sadece özerklik kavramının alınarak bunun üzerinden yürütülmesi bizler açısından sürecin kıymeti açısından çok verimli bir tartışma gibi gelmedi. Ama belki bu bizim eksikliğimiz. Biraz da basının yansıtma biçimiyle alakalı bir şey. Sokağa çıkıp 10 kişiye özerklik diye sorsanız, bunu sizin tarif ettiğiniz gibi değerlendirebilir.Bunun sebebi özerkliğin hep bir bölünme projesi gibi yansıtılma çabası.''

''BİR BÖLÜNME, BİR AYRILMA OLMAYACAK''

''Oysa özerklik bu tartışma odağında bir yere oturtmak gerekilirse yerelin kendi hakkında karar verebilmesidir. Bunun sınırları, alanları bellidir. Bundan bölünme değil, bütünleşme çıkar. Bu parti programızda var. Bizim yeni anayasa komisyonunda anasayal teklifimizin içerisinde var.

Salt özerklik üzerinde, AB yerel yönetim şartı çerçevesinde ele alabilinir. Buradan doğabilecek özerklik üzerinden tartışılabilinir. Nereye varılır, söylemek güç, ama neye varılmayacağını söyleyebilirim. Bir bölünme, bir ayrılma olmayacak. Herkesin kendisini ifade edebileceği demokratik bir zemin oluşturur bu durum ancak.''

YORUMLAR 107
  • bozkurt 9 yıl önce Şikayet Et
    sırrıııı. yakında sanada paralel derler. sen de bunu film yaparsın olm.
    Cevapla
  • fatma 9 yıl önce Şikayet Et
    'Taslakta özerklik var' de sonra düzelt aslında yokmuş.Bu aralar işiniz gücünüz ortalığı karıştırmak(Toplu halde).Her şey sizin başınızın altından çıkıyor sonra sorumlusu hükümet oluyor.Çözüm süreci sizlerin gayretiyle yürüyor(size göre) biz ise süreci baltalayanların sizler olduğunuzu düşünüyoruz acaba kim haklı?(Herkes aynaya mı baksa artık daha geç olmadan...)
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ağzından kaçırma Sırrııı Daha zamanı var, bekle bekleee
    Cevapla
  • nejdet 9 yıl önce Şikayet Et
    çözüm sürecinin amacı sanırım belli oldu
    Cevapla
  • osman yapar 9 yıl önce Şikayet Et
    ben artık bu olaya inanmıyorum pkknın cırıt attıgı sokaklarda ne yaparsa yanına karkaldıgı bi dönemdeyız silah susmadı aba altına gizlendı yol kesmeler tehditler bitmıyo acizlık yapılıyo duruma ama bir müslüman cıksa islamıyet gelsın islamca yaşamak istiyorum dese cok sürmez hapsi boylardı ama adamlar yakarım kıyametı koparırım diyor biz bakıyoz bakıyoz bakıyoz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!