Kürdistan Partisi için kritik karar!

İçişleri Bakanlığı, Kürdistan Özgürlük Partisi’ne daha önce vermediği parti kuruluşu ile ilgili başvuru alındı belgesini bugün verdi.

Kürdistan Partisi için kritik karar!
Kürdistan Partisi için kritik karar!
GİRİŞ 11.12.2014 15:59 GÜNCELLEME 11.12.2014 15:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığına geçen 17 Kasım’da kuruluşlarına ilişkin belgelerini veren Kürdistan Özgürlük Partisi’ne 'başvuru alındı belgesi'ni bugün teslim etti. Belgenin alınması ile ilgili açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Özçelik, Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) PAK’ın meşruluk temelinde bugünlere gelmiş bir parti olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"YASAL OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"
 
"Bugünden sonra hem meşru, hem de yasal bir parti olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Belgenin alınması ile Kürdistan isimli partilerin kurulabilmesi anlamında, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü yolunda da önemli bir kazanımdır. PAK, özgürlük mücadelesinin asli taraflarından biri olarak çalışmalarını yoğunlaştıracaktır. Parti tabelasını önce Ankara’daki genel merkezimize asacağız."  
 
İçişleri Bakanlığından partiye gönderilen yazıda, "Kürdistan Özgürlük Partisi’nin kuruluşuna dair bildirge ve ekleri İçişleri Bakanlığı’na teslim edilmiş ve buna ilişkin alındı belgesi 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 8’nci maddesi uyarınca kendilerine verilmiştir" denildi.

YORUMLAR 8
  • Derbeder Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah.
    Cevapla
  • MOZA SOR 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye iyi yolda olduğunun isbatidir.Hayırlı olsun
    Cevapla
  • hey akp 9 yıl önce Şikayet Et
    bu sehitlerin hakkını nasıl ödeyeceksin
    Cevapla
  • ÇEÇEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Verdiğiniz oylar hazırlı uğurlu olsun. İçiniz rahat olsun.... (!!!!!!)
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    wayyyyy ne saf bir milletiz simdi yillarca Kurt ve Kurtce yasak ti simdi durup duruken eniste niye yanaktan makas aldi... simdi cumhurbaskanligi secimlerinde kim en cok oyunu artirdi beklenmedik bir populite gosterdi??? iste bu parti o adama ve o adamin partisine karsi yapiliyor ve boyle bir isim de ondan verildi... way AKP ne zehir akli var sende...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek