Ülkücülerle Ak Parti'nin Türkeş gerginliği

Isparta'da Ülkü Ocakları, Ak Parti'nin Demokrasi Sokağı sergisinde Türkeş'in biyografisine yer verilmesine tepki gösterince gerginlik çıktı.

GİRİŞ 17.12.2014 19:06 GÜNCELLEME 18.12.2014 08:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Olaylar, serginin toplanmasıyla büyümeden sona erdi.

Ak Parti Isparta Gençlik Kolları'na bağlı çalışan Üniversiteli Ak Gençlik (ÜNİAK), Türk siyasi tarihinin önemli isimlerine yer verilen 'Demokrasi Sokağı' adlı sergi açtı.

Kaymakkapı Meydanı'nda düzenlenen sergide, aralarında MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş de olmak üzere pek çok siyasinin fotoğraf ve biyografisine yer verildi. 
Dün sergi alanına gelen Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz ve yanındakiler, Alparslan Türkeş'in fotoğraf ve biyografisinin sergide yer almasını istemediklerini belirterek, kaldırılmasını talep etti.

Duruma karşı çıkan Ak Partili grup ile Ülkü Ocakları üyeleri arasında arbede çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi yönlendirildi.

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın da sergi alanına gelerek, uzun süre konuyu tartıştı. Serginin kapanış saatine doğru Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri sergiyi topladıktan sonra, yaklaşık 50 kişinin bulunduğu iki grup da olaysız dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • cesur(!) 9 yıl önce Şikayet Et
    hem kel hem fodullar. hem böyle davranıyorlar sonrada ülkücüler kendilerini yeteri kadar tanıtamıyor diye yakınıyorlar. bırakın sergiyi akp açsa bile gençler Alparslan Türkeş'i tanısın. Ya da ülkücü gençlik olarak siz böyle bir sergi açmayı akıl edebilseydiniz keşke.
    Cevapla
  • zobu 9 yıl önce Şikayet Et
    Murat bey haklısınız eski ülkücü kardeşlerimiz kimlerle mücadele etti şehit düştü şimdiki ülkücü kardeşlerimiz kimlerle uğraşıyor kimlerle kolkola oluyor ittifak yapıyor içim kan ağlıyor kan
    Cevapla
  • atlantiks 9 yıl önce Şikayet Et
    Eski bir MHP'li (1980 darbesi sonrasında ihtilâl mahkemeleri tarafından yargılananlardan) ve halen de ülkücü kimliğimle diyorum ki ; cennet-mekan, rahmetli Alpaslan TÜRKEŞ, bu vatanın yetiştirdiği en yiğit evlatlarından biriydi. O'nun davası Türk(Türkiye-İslam davasıydı, özü itibariyle.Tıp kı, Allah başımızdan eksik etmesin Recep Tayyip ERDOĞAN gibi, talebesi merhum Muhsin YAZICIOĞLU gibi. Daha niceleri ; Allah-u Tealâ, vefat edenlere rahmet, sağ olanlara selametler versin. Başbuğ TÜRKEŞ'in, yeni yetişen nesillerce tanınmasına-bilinmesine yönelik bu çalışmayı engellemeye çalışan ülkücü gençlerimize sormak isterim ; O, sadece MHP eski genel başkanı olarak mı anılsın? Bu mudur isteğiniz, arzunuz! O, Türkiye sevdalısı herkesin gönlünde taht kurmuş, tüm Türk-İslam aleminin takdir ve itibar ettiği örnek bir kişilikti, her türlü övgüyü layıkıyla hak eden. O'nu şahsen tanıma bahtiyarlığını yaşayan biri olarak duyduğum sevgim, hürmetim, muhabbetim sonsuz. Tüm şehitlerimizle birlikte, ruhuna el-fatiha. (NOT: "Ülkücülük" demek, "Milli ve manevi değerlerine canı-gönülden bağlı, TÜRKİYE SEVDALISI" demek benim fikriyatımda. Ama maalesef günümüz Türkiye'sinde MHP'nin gençlik kolundan ibaret sayılıyor. O manada "ülkücüyüm" dedim, yoksa bugünkü MHP zihniyetiyle yakından-uzaktan bir alâkam olamaz...)
    Cevapla
  • Kayhan ALTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim..Bravo...Gerçek ÜLKÜ DEVLERİNİN tümünün hissiyatına tercüman olmuşsun.. Ülkü dediğimiz tüm beklentilerimizi gerçekleştiren bugünkü iktidar dururken Başbuğ'un kovduğu MİT doçentinin peşinde koşan özenti,bilgisiz,ülküsüz serseri güruhuna ne demeli? Abdülhamid Han ve Enver Paşa'nın hayalleri bir bir gerçekleşirken zaten bizim 40 yıllık ÜLKÜMÜZ buydu demiyen ya satılmıştır yahut aptal..Birbirimizi bulalım muhakkak..
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum senin sözlerine ben şuanda akp liyim ama mhp yede laf söyletmem ben mhp ye solcularla koalisyon kurdu diye ve ecevitin himayesine girdigi için sn devlet bahceliye oyvermiyorum bu beni mhp ye düşman yapmaz burada mhp ye laf atan zaten ya solcu yada kominist oda olmadı pkk yandaşı başka kimse olamaz bir sagcı mhp ye oyvermese bile ona hakaret etmez ülkücülere çok şey borçlu bu millet yok simdi bitane cami yoktu solcular yıkıp parcalıyıp o yasak bu yasak diye ortalıgı yıkıyordu ama sizler uyuyun
    Cevapla
  • ard dra 9 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi sokaginda darbeci turkesin olmasi sacma olmus. turkes sonradan biraz imana gelmistir ama menderese darbe yapan askerlerden birisidir bunu da unutmayin, sonra o darbeciler turkesi de surdu..
    Cevapla
  • vay a 9 yıl önce Şikayet Et
    60 darbesini yapan subay komitesi icinde turkes var mi yok mu? bir de yanlislikla yorumunu begendim..
    Cevapla
  • vay 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalanları dinleyip, gerçekmiş gibi anlatsanız böyle. cahillikle ne güzel, her şeyi biliyorsun...
    Cevapla
  • Zeynel Karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkücülerin kafa yapısını bu olaydan anlayabilirsiniz işte.sanki sergide türkeşinize küfür edilmiş veya hakaret yazıları olan bir şey asılmış.eften püften şeyleri abartmacılık=ülkücülük.daha ötesi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?