DBP, 26 ilde örgütlerini feshediyor

DBP, büyük çoğunluğu Türkiye'nin batısında bulunan 26 il ile bunlara bağlı ilçe ve beldelerdeki teşkilatlarını kapatma kararı aldı.

DBP, 26 ilde örgütlerini feshediyor
DBP, 26 ilde örgütlerini feshediyor
GİRİŞ 18.12.2014 14:21 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakların Demokratik Partisi (HDP)'nin kurulmasından sonra bölge partisi olarak faaliyet yürüteceği açıklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), büyük çoğunluğu Türkiye'nin batısında bulunan 26 il ile bunlara bağlı ilçe ve beldelerdeki teşkilatlarını kapatma kararı aldı.

Eş başkanlıklarını Emine Ayna ve Kamuran Yüksek'in yaptığı Demokratik Bölgeler Partisi, 13 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği MYK toplantısının ardından 26 il örgütü ilçe, belde yönetim ve üyeliklerini feshetti.

Alınan karar ile DBP, bundan sonra İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Denizli, Ankara, Kırşehir, Eskişehir, Kilis, Osmaniye, Erzincan, Hatay illerinde bulunan DBP örgütlenmeleri ve parti üyelikleri sona erdi. Alınan karar söz konusu kentlere gönderilen genelge ile de teşkilatlarla paylaşıldı. Temmuz ayı içerisinde kongreye giderek isim değişikliğinin yanı sıra köklü bir değişime de giden DBP, Doğu ve Güneydoğu'da demokratik özerkliğin inşası noktasında çalışma yürüterek, özerkliğin 8 boyutunu hayata geçirme kararı almıştı. İl örgütlerinin kapatılmasının ardından genel merkezin de resmi olarak Ankara'da bulunacağı ancak, çalışmaların Diyarbakır üzerinden yürütüleceği belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Konevi 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu memlekette parti açıp kapatmaktan bıkmadılar he.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!