Güllüce: Türkiye'yi durdurtmayacağız!

Türkiye'nin defalarca uzamaya kalktığında budandığını söyleyen Bakan Güllüce, "Şimdi tek vücut olacağız, bu ülkeyi budattırmayacağız." dedi.

Güllüce: Türkiye'yi durdurtmayacağız!
Güllüce: Türkiye'yi durdurtmayacağız!
GİRİŞ 21.12.2014 17:03 GÜNCELLEME 21.12.2014 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Arnavutköy Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Arnavutköy 3. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da katıldı.

"ŞİMDİ DÖRDÜNCÜYÜ DÜŞÜNEN BİR TÜRKİYE VAR"

Bakan İdris Güllüce, kongrede yaptığı konuşmasında, , 2001 yılında devletin memuruna maaş ödeyemediğini, depremden gelen paraları bile ortaya koyduğunu, telaş içinde olduğunu ve Maliye Bakanı'nın yanı sıra diğer bakanların da Dünya Bankası'ndan 1 milyarlık kredi alma çabasında olduğunu ifade ederek, "1 milyarlık kredi bulmak için devlet çırpım çırpım çırpınıyor. Bakanların işi gücü 1 milyar para bulacak, memura maaş verecek. Türkiye'nin eski hali buydu. Karşı tarafta, Anadolu Yakası'nda yolda yürürken binaların önünde bolca sarı tabela görüyordunuz. Ne bu Satılık bina, dükkan, iş yeri... Neredeyse bütün binaların üstü sarı tabela dolu. Niye Adam batmış, dükkanı kapatmak istiyor. İşten çıkarılmış. O krizin yüzünden binaların neredeyse çok önemli bir kısmı satılık oldu diye konuştu. Bakan Güllüce, Sabiha Gökçen Havalimanı'na o dönem de uçak inip kalkmadığı için çok ciddi zarar ettiğini belirterek, Şimdi Sabiha Gökçen zarar edecek, yok öyle bir şey. Şimdi Sabiha Gökçen'i bırakın, Atatürk zaten doldu, üçüncü havalimanını yapıyoruz. Şimdi dördüncüyü düşünen bir Türkiye var" dedi. 

"ZALİMLERE KARŞI MEYDAN OKUYOR"

Güllüce, eski Türkiye'yi çok fazla konuşup da o kadar tabloyu tasvir etmeye gerek olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes kafasında geriye doğru bir seyahat etsin, Türkiye nasıl diye ve herkes herkese anlatsın o günleri. Yeni Türkiye'de, Sayın Cumhurbaşkanımızla, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir konuşma yaptı. Eskiden Türkiye'den gidenlerin konuşmaları önce bir kontrol edilirmiş. Cumhurbaşkanımızın oradaki konuşması yüzyıllar sürecek bir manifestodur. Dünya zalimlerine karşı, dünya mazlumlarını koruyan, bütün geleceklere rehberimiz olacak bir manifestodur. Artık onu, orada şahlanarak, yücelterek, bütün insanlığa sunacak, yumruğunu sıkarak konuşan bir Türkiye var. O konuşmadan sonra o kadar umutlandım ki Türkiye öyle bir noktaya gelmiş ki Birleşmiş Milletler'de (BM) bütün dünya mazlumların sesi olmuş ve zalimlere karşı meydan okuyor."

"YABANCI ÜLKELERDEN İŞÇİ İTHAL EDECEK HALE DÖNECEK"

Güllüce, Türkiye'de ev sahibi olan vatandaşlara bakıldığında sadece TOKİ'nin yapıp sattığı ev sayısının 600 bine yakın olduğunu, iş yeri sahibi olanların sayısında da fazla olduğunu ifade etti.

Güllüce, bir bankanın hazırladığı rapora göre gelecekte 2020'li yıllarda Türkiye'deki işçi sayısının kurulan tesislere yetemeyeceğini, dışarıdan işçi ithal etmek zorunda kalınacağını belirterek, Biz, işsiziz, açız' diye sokaklarda insanların 2001'lerde koşup, başbakanlara kasa attığı bir Türkiye'den, tesis sayısı artan ve yabancı ülkelerden işçi ithal edecek hale dönecek. Bu bizim ne kadar şükretmemiz gerektiğini gösteren bir tablo dedi.

"BU MİLLETE HAYIRLI OLAN İŞLERE KARŞI DURMAK"

Güllüce bir medeniyet tasavvurlarının olduğunu ifade ederek, Yeni Türkiye'de her yaptığımız iş o medeniyet tasavvurumuza bizim bir adım daha götürecek olandır. Bir an için AK Parti olmadığını, koalisyon olduğunu ya da başka parti geldiğini gözünüzü yumun ben bir anlatayım. Havaalanı projesi kesin duracak. Niye 'Biz karşıyız' diyorlar zaten. İzmir otobanı duracak. Niye 'karşıyız' diyorlar. Marmaray,'karşıyız' diyorlar. En büyük projeleri onların 'karşılık' projesi. En büyük projeleri bu millete hayırlı olan işlere karşı durmak. Hızlı tren Kars'a kadar gidecek, Bakü'ye kadar gidecek. O da duracak" diye konuştu. 

"BİZ BU ÜLKEYİ BUDATTIRMAYACAĞIZ"

Türkiye'nin defalarca uzamaya kalktığında budandığını söyleyen Güllüce, Ama biz şimdi tek vücut olacağız, 77 milyonu kucaklayacağız ve bütün dünyaya 'Biz bu ülkeyi budattırmayacağız' diye bağıracağız. Biz bu ülkeyi budattırmayacağız. 2015 seçimlerinde o sandığın başına her vatandaşı götürtüp AK Parti ambleminin böğrüne bastırtacağız, diyeceğiz ki; Biz Türkiye'yi budattırmayacağız. Biz kalkınmayı durdurtmayacağız. Biz 2023 hedeflerini durdurtmayacağız dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • geçin bunları 9 yıl önce Şikayet Et
    İktidar demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, çok seslilik, katılımcılık, insan hakları, iş alanlarının açılması, vergilerin düşürülmesi, aş, yolsuzluk yapılmaması, hesap verebilir yönetim, maaşa zam, huzur, üretime ve ihracata yönelik faaliyetlerle uğraşacağına tutturmuş bir 'paralel' türküsü başka bişey bilmiyorlar milletin yararına çalışacaklarına sürekli kendi çıkarlarına uygun kanunlar çıkarıyorlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar