Müezzinoğlu: Çakallara meydanı boş bırakmayız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milli iradeye kuzu postunda tuzak kuran çakallarla karşılaştık" dedi ve iddialı konuştu.

Müezzinoğlu: Çakallara meydanı boş bırakmayız
Müezzinoğlu: Çakallara meydanı boş bırakmayız
GİRİŞ 21.12.2014 18:13 GÜNCELLEME 21.12.2014 18:13

AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı'nın 5'nci Olağan Kongresi'ne Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Divan başkanlığını Ahmet Baha Öğütken'in yaptığı kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajı okundu. Kongrede mevcut İl Başkanı Muzaffer Kutlu aday olmadı. Yeni il başkanlığı için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun işaret ettiği Erdener Can tek aday olarak katıldı. 

GEZİ OLAYLARINA DEĞİNDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, Gezi olaylarıyla ilgili bir değerlendirmede bulunup, "Milli iradenin ümüğünü sıkmaya çalışanlar, bizim dönemimizde de bunu yapmaya çalıştılar. Evet, Gezi olayları bizim dönemimizde AK Parti iktidarının ümüğünü sıktığı fırsatçıların, milletin kanını emen sülüklerin soluğu kesildiği için yapılmıştır" dedi.

"TUZAK KURAN ÇAKALLARLA KARŞILAŞTIK"

Gülen cemaatine yönelik de sert eleştirilerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Millet adına milletle beraber yürürken bizimle beraber kuzu postuna bürünmüş bazı çakallar da son dönemde türedi. Millet dediler, milletin değerleri dediler, milletin hayalleri, umutları dediler. Biz de onlarla milletin değerleri, hayalleri, umutları adına yürüdük. Kendimiz gibi samimi gördük. Ama bir baktık ki milli iradeye kuzu postunda tuzak kuran çakallarla karşılaştık. Bunlara da bu meydanı boş bırakmayacağız. Milli iradenin hak ve hukukunu bunlara da dokundurtmayacağız. Onlar da millete yaptıkları yanlışın hesabını verecekler, bedelini de ödeyecekler. Çünkü 100 yıldır bu milletin kaderiyle, hayalleriyle, değerleriyle çok oynayanlar oldu. Ama millete verdiğimiz bir söz var. Türkiye'de artık millet adına hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen bir misyonun mensuplarıyız. Allah bize ömür verdiği sürece, millete yapılan hiçbir yanlışlığın yanında olmayacağız. Millete yanlış yapmak isteyenlerin hepsine de hesabını sormak, bedelini ödetmek, hukuk içinde sormak ve sordurtmak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Bunu milletle hep beraber yapacağız, çünkü kader milletin kaderidir. Çünkü bizim sözümüz millete olan sözdür" dedi.

"ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTIK"

Bakanlığıyla ilgili yatırımlar hakkında da bilgi veren Müezzinoğlu, "Şu an 32 bin yatak kapasiteli 216 tane hastaneyi kamu olarak kendimiz yapıyoruz. Kamu özel sektör işbirliğiyle 26 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatı başladı. Şimdi seneye bu zamana kadar 12 bin yatak kapasiteli hastanelerin ihalelerini kamu olarak biz yapacağız. Diğer taraftan da 24 bin yatak kapasiteli kamu özel işbirliğiyle şehir hastanelerini yine bu ülke yapacaktır. En geç 2018'e geldiğimizde 95 bin yatak kapasitesi fiziki mekanlarını sıfırdan, en yeni teknoloji ile tıbbi donanımla da en ileri teknolojiyle yapan dünyanın tek ülkesi olacağız" dedi.

Kongrede, konuşmaların ardından seçime geçildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı