HDP'li vekilden çözüm süreci itirafı

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Çözüm sürecine zarar vermemek için aldıkları yeni kararı açıkladı.

HDP'li vekilden çözüm süreci itirafı
HDP'li vekilden çözüm süreci itirafı
GİRİŞ 25.12.2014 16:20 GÜNCELLEME 25.12.2014 17:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Pervin Buldan, İmralı görüşmesi sonrası yaptıkları açıklamaların bazen sürece zarar verdiğini belirterek, bundan sonra ayda bir açıklama yapacaklarını söyledi.

HÜKÜMETLE ORTAK AÇIKLAMA YAPMAK İSTİYORUZ

Hükümetle ortak açıklama yapmak istediklerini ifade eden Buldan, İmralı'da görüşen devlet heyetinin genişleyeceğini ve müzakerelere geçilmesi durumunda mesajı Öcalan'ın vereceğini anlattı.

AYDA BİR AÇIKLAMA YAPILACAK

Çözüm sürecinde yeni aşamaya geçilmesi ile birlikte önemli kararlaşmalar yaşanıyor. Gözler Kandil'de KCK yetkilileri ile temaslarda bulunan Sırrı Süreyya Önder, Leyla Zana ve Hatip Dicle'nin yapacağı açıklamaya çevrilirken HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüşmelerde yeni formatı açıkladı.

İMRALI'YA SIK SIK GİDİLECEK

Buldan, bundan sonra İmralı'ya sık sık gideceklerini ancak gidişlerini duyurmayacaklarını, görüşmeye ilişkin ayda bir açıklama yapacaklarını söyledi. Buldan, Öcalan'ın sürece ilişkin hazırladığı taslağın 4 sayfadan oluştuğu, ilk maddenin kadınlara ilişkin olduğunu belirtti. Buldan, “Kadınların yaşadığı sorunları aşma konusunda hangi önlemler alınacak ve hükümet, devlet bu konuda hangi paketleri çıkaracak. Bütün bunlar Sayın Öcalan’ın gündeminde olan meselelerdir. Ve hazırlamış olduğu taslakta da önemli bir maddedir" dedi.

İMRALI'YA GİDİŞ TARİHLERİ AÇIKLANMAYACAK

Bundan sonraki süreçte çok seri toplantıların başlayacağını söyleyen Buldan, sık sık İmralı'ya gideceklerini fakat gidecekleri günleri basına söylemeyeceklerini belirtti. Buldan, ziyaretler sonrasında da açıklama yapmayacaklarını vurguladı.

ORTAK AÇIKLAMA VURGUSU

Buldan, kamuoyunun sürecin nasıl bir barış sürecine evrileceği konusunda merak içinde olduğunu belirterek, "Dolayısıyla çok gizli kapaklıda değil zaman zaman açıklama yaparak fakat bu açıklamalarında ortak açıklamalar olması konusunda bizim böyle bir isteğimiz var. Artık hükümetle ortak yapabilmeliyiz açıklamalarımızı" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 10
  • zamansız 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR ! ! YEREL YÖNETİMLERİ GÜÇLENDİRME KİSVESİ ALTINDA ÖZERKLİK VERİLMEYE KALKIŞILAMAZ ! ! ! ! çözüm süreci sonunda referandum yapılmak zorundadır ! ! ! yerel yönetimlerin güçlendirilmesi projesine toptan herkes karşıdır ! !
    Cevapla
  • ahmet kadı 9 yıl önce Şikayet Et
    akp liler hariç diyecektin herhalde...........
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    bir an önce yeni hükümetle yeni bir türkiye doğmalı
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    çözüm dedikleri bağımsız kürdistan tüm kürtler açık oylama yapsın kimler bağımsızlık istiyorsa hepsini bağımsız kürdistana gönderin bugünkü ermenistan gibi ilişkileri kesin yaşasınlar kürdistanlarında yetti beee.bu ülkede türkmen gürcü çerkez arap 40tane millet yaşıyor tamam ergenekon filan size zulmetti ama aynı zulumleri her kesim az çok gördü ama eline silah alıp bu millete bu ülkeye silah sıkan olmadı...yeter artık eğer çoğunluğu istiyorsa verin şunlara van diyarbakır hakkariyi yaşasınlar ülkelerinde yetti beee...
    Cevapla
  • mert kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bos yorumlar yapıyorsunuz hergün şehit haberleri gelirken burda barış barış diye diye yırtınıyodunuz sizin yok belki ama çoğu insanın evlatlarına yazık gönül şunu dilemeli Allah herşeyin hayırlısını verir inşallah tüm dünyayı kıskandıracak bi barış huzurrrlu günler
    Cevapla
  • Tunç 9 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler vesselam
    Cevapla
  • NÜSRET SİİRT 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yarabbi bu büyük fitne ateşini söndür yarabbi. yarabbi türkiye cumhuriyetini düşmanlara karşı muhafaza et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız