''Öcalan'ın serbest kalma talebi olmadı''

HDP'li Yüksekdağ, Öcalan'ın Hükümetten serbest bırakılma gibi bir isteğinin olmadığını söyledi.

''Öcalan'ın serbest kalma talebi olmadı''
''Öcalan'ın serbest kalma talebi olmadı''
GİRİŞ 27.12.2014 07:13 GÜNCELLEME 27.12.2014 07:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın kendi pozisyonuyla ilgili bir talebi olmadığını belirterek, "Öcalan'ın hiçbir zaman, çözüm sürecinin başladığı günden bu yana kendisi ve kendi pozisyonuyla ilgili serbest bırakılma eksenli bir talebi olmamıştır. Kilit nokta asla olmamıştır. Benim bir bilgim yok. Bizim bilgimiz dahilinde olan tartışma gündemimizde olan bir konu değildir Çalışma koşullarının düzeltilmesi ve uygun hale getirilmesi, bu müzakereyi yürütecek koşullara kavuşması tartışması yapmıştır hep" dedi.

YORUMLAR 8
  • malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    yatması çıkması birşey değiştirmez.. olaya gelince osman öztürk alıntı yapmış bu fikir doğru. şimdiler korku şu olmalı barış müzakereleri oluşurda yerel yönetimler güçlenirse diyarbakırda bir türkün oturma şansı olabilirmi düşünün işte filistin gazze hergün bir adım bir adım öldüre öldüre yerleştiler işgal ettiler yarın aynısı yarısı türk yarısı kürt illerde de olacak o bölgelerde ırkçılık tavan yapacak insanlar yurtlarından edilecek kin ve nefret hergün ajanlarca ekilecek büyüyecek içinden çıkılmaz hal alacak.. ben pkk ile müzakereye karşıyım silahla hatta her türlü silah ile aklınıza ne gelirse asker kullanmalı kandili temizlemelidir. biz müslüman oldukça içimizde kimliği gizli ermeniler yahudiler oldukça huzur asla olmayacak tek çare dikta bir yönetim abartmıyorum inanın darbeleri sokağa çıkmaları özleyeceğimiz günler olacak. müzakere ettiğimiz kürtler olsa kaldıki bende kürdüm belki konuşulur eksikler giderilir çözüm üretilir bu arada çözülmesi gereken ne onuda bilmiyorum eşit sosyal yaşantı en alasında var iken ne aranıyor bilmiyorum. bu gün ajanların cirit attığı ülkemizde huzurun elden gittiğine inanıyorum inşallah düşündüklerim olmaz ..
    Cevapla
  • Cemil Tek 9 yıl önce Şikayet Et
    HDP'si de, BDP'si de bunların hepsi PKK'nın birer kolu.Otonom, özerklik, ev hapsi ve özgürlük isteyecekler ve bu durum Türk Milleti'nin öfkesini ve nefretini tavana çıkartacak. Bunları tanıyorum,Dağlarda karşımdalardı. Bunların arkasındaki batıyı da tanıyorum. Asla vazgeçmeyecekler, biz de asla vazgeçmeyeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz
    Cevapla
  • Erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK ile müzakereye karşıyım...Hükümetimiz bu müzakere sürecini kesmelidir..Halk kucaklanmalı, terörist yurt içinde ve yurt dışında imha edilmelidr....Bunları koçgiri isyanlarında ve Asala teröründe yaptık, yine yapmalıyız, teslim olmamalıyız..
    Cevapla
  • o zaman bu problem hiç bitmeyecek dostum. 9 yıl önce Şikayet Et
    o zaman bu problem hiç bitmeyecek dostum.dağlarda savaştım diyorsun pekiii o gün ölebilirdinde haksızmıyım öldürmeyle ölmeyle ne değişicek hayvanmıyız biz ??insanız insan akıllı olun bu dünya sana bana kalmaz barış ve kardeşlik her zaman !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • yusuf gms 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakalim cikacak mi cikmayack mi birileri nisanda disarda diyor biride yok ole bir şey hangisi doğru gorecez
    Cevapla
  • cihat 9 yıl önce Şikayet Et
    rahatı güvenliği yerinde. çıkıpta dağlarda ne yapacak? ölene kadar yatsın orada bazı cahillerin sahte kahramanı
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın etrafındaki yapılanmalar Kremlin'in tavrı nedeniyle biçildi! Oralarda istenilen etki alınamadı! CIA da Türkiye içinde EVRE NESOĞLU gibi İSLAMİ AKIMLARA (!) yatırım yapmış, ancak istediği sonucu alamamıştı! Müslüman'la Müslüman'ı dövmek en çok işlerine gelen yapıydı! Mısır'daki gibi! Mursi, Sisi'yi samimi Müslüman olduğu için Genelkurmay Başkanı yapmıştı! CIA sonuç almakta zorlanacağını anlayınca MI6'in kapısını çaldı! Artık karşılığında ne alındıysa Paralel'in sahibi değişti! İngilizler çok ince hesaplarla işin iyice arkasına geçti! PKK'yı da belli enstrümanlarla kullanan onlardı ama hiç yoktular! Biri teslim edilirken diğeri alındı! Türkiye'nin iki SORUNU yer değiştirdi! Biri İmralı'ya gelirken diğeri suyun öteki tarafına geçti! Günü gelince bu iki GÜÇ birbirine karşı tavır alacaktı! Ama o gün bunu gören yoktu! O saat geldiğinde düğmeye basılacaktı! Oyun alanı Ortadoğu idi! Her ne olursa olsun Ortadoğu'da İngilizler'in cetvelle çizdiği sınırlar Müslümanlar'ın lehine değişmemeliydi! Bunun için de MÜSLÜMANLAR'IN kullanılması kaçınılmazdı! Ergün Diler !
    Cevapla
  • Osman abi 9 yıl önce Şikayet Et
    hele bir anlatsana bu çözüm sürecinde pkk nın beyin kadrosu kck yı hapislerden hükümetimiz niçin kurtarmış sonrada o kck tüm türkiyede molotofcu gençlik yapılanmasını nasıl kurmuş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması