Arınç'tan Binali Yıldırım'ın sözüne tepki

Bülent Arınç, Binali Yıldırım'ın 'Cumhurbaşkanı 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacak' çıkışı için konuştu.

GİRİŞ 28.12.2014 09:51 GÜNCELLEME 28.12.2014 09:54
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı'nın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını söylemesine tepki göstererek, "İzmir milletvekilli olmasının dışında başka bir pozisyonu yoktur" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN BÖYLE BİR HAKKI YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğinin söylendiğinin, ancak Başbakan Davutoğlu'nun dün "Biz onu Cumhurbaşkanıyla konuşuruz, şimdilik öyle bir şey yok" dediğinin anımsatılması ve değerlendirilmesinin sorulması üzerine Arınç, Davutoğlu'nun, Erdoğan'ın Bakanlar Kuruluna başkanlık etmeyeceğini söylediğini, bunun bir başkasına sorulmasının doğru olmadığını belirtti.

Arınç, Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı veya sözcüsü olmadığını, kendisine böyle bir görev de verilmediğini söyledi

YORUMLAR 15
  • Murat Taner 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanlık makamının artık gereksiz olduğu anlaşılıyor. Tek bir başkanlık sistemi ve partisiz sadece bağımsız milletvekilleriyle oluşan bir parlamentoya doğal bir gidiş var. Başkan seçilir ve tüm bakanlarını kendisi seçer. Bakanlar da kendi kadrolarını tayin ederler. En doğrusu da bu olur zaten.
    Cevapla
  • tek umudunuz.. 9 yıl önce Şikayet Et
    evet tek umudunuz o ise vah size vah size...
    Cevapla
  • fahri 9 yıl önce Şikayet Et
    densiz selahattin demirtaş katil ölüm emri veren bir insan zamanı geldiyinde yargılacak barış sağlansa bunlar bir tane oy bile alamazlar kaybolup gidecekler
    Cevapla
  • Teorisyen 9 yıl önce Şikayet Et
    Binali Yıldırım, Cumhurbaskanının başdanışmanı. Kendi kafasından boyle bir konuda yorum yapmaz. Sanırım Başbakan ile CB arasında bu konuda bir anlaşmazlık var. Sıkıntılı bir durum..
    Cevapla
  • Bence 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence Binali beyin özgül ağırlığı daha fazla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim